İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen “Yalova İli Seralarının Modernizasyonu Projesi”  ile teknik özellikleri yetersiz olan eski seraların modernize edilmesi amaçlanıyor. Proje kapsamında sera başına 30 bin TL’ye varan hibe desteklemesi yapılacak. Başvurular 30 Nisan 2018 tarihi mesai bitimine kadar İl ve İlçe Müdürlüklerine yapılabilecek.

2017 yılında uygulanan projeden Merkez ilçeden 4, Çiftlikköy’den 3, Çınarcık’tan 2 ve Termal’den 1 kişi olmak üzere toplam 10 çiftçi yararlanmış olup, 250.000 TL hibe desteği sağlandı.

Yalova Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Suat Parıldar konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Proje kapsamında eski ve teknik donanımı yetersiz mevcut seraların sökülerek modern yeni sera şeklinde inşa edilmesini sağlıyoruz. Çiftçiler eski seralarını söküp çevre betonunu yaptıktan sonra kalan diğer tüm işlemler proje kapsamında karşılanıyor. Proje kapsamında yapılan işlerin sera başına maliyeti toplam 30.000 TL’yi buluyor. Desteğin tamamı hibe olarak karşılanacak” dedi.

Proje sayesinde modern seraların bitkisel üretimde sağladığı verimlilik çerçevesinde geliştirilmesi hedefleniyor. 2018 yılsonuna kadar tamamlanacak proje ile çiftçilerimiz daha verimli ve modern seralara kavuşacak ve doğal afetlere karşı seraların TARSİM sigortası ile güvence altına alınması sağlanacak.

Editör: TE Bilişim