Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Yalova İl Müdürü Mehmet Salih Aydın PTT ile SGK arasında imzalanan, “Hak Sahiplerine Merkezi Ödeme Sistemi İle Yapılacak Ödemeler Protokolü” sayesinde hak sahiplerinin artık ödemelerini PTT Matiklerden ve PTT bayilerinden alabileceklerini duyurdu.
SGK Yalova İl Müdürlüğü geçici iş göremezlik (rapor ücreti) ve emzirme ödenekleri,  hareketsiz iadeler, bloke aylıklar ile verese ödemelerinde kolaylık sağlanması amacıyla PTT ile “Hak Sahiplerine Merkezi Ödeme Sistemi İle Yapılacak Ödemeler Protokolü” imzalandığını duyurdu. Konuyla ilgili bilgi veren SGK Yalova İl Müdürü Mehmet Salih Aydın, "Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından sigortalı veya hak sahiplerine geçici iş göremezlik (rapor ücreti) ve emzirme ödenekleri,  hareketsiz iadeler, bloke aylıklar ile verese ödemeleri her ayın 8 ila 14 ü arasında Ziraat Bankası aracılığı ödenmekte idi.  Her ayın 8-14’ ü arasındaki süre sınırlamasının kaldırılması amacıyla, Kurumumuz ile PTT arasında “Hak Sahiplerine Merkezi Ödeme Sistemi İle Yapılacak Ödemeler Protokolü” imzalanmıştır.

Yapılan protokol ile Kurumumuz tarafından gönderilen yukarıda bahsedilen ödeme türleri, ödeme gününden itibaren 2 (iki) ay süre ile sigortalı veya hak sahipleri tarafından alınabilecektir.
Ancak İki ay içinde alınmayan ödemelerin Kuruma iade edileceği kararlaştırılmıştır. Sigortalıların talep etmesi halinde, T.C. kimlik numarası üzerinden hak sahiplerine PTT Kart tanımlanabileceği ve ödemelerin PTTMATİK cihazlarından ödenebileceği hususunda taraflar arasında mutabakat sağlanmıştır. İsteyen sigortalılar ister SGK İl Müdürlüklerine başvurarak isterlerse de E-Devlet şifreleriyle bankalardaki hesap numaralarını Sosyal Güvenlik Kurumu ödeme sistemine kayıt yaptırarak istedikleri zaman ödemelerini alabilirler.  Yine aynı şekilde telefon numaralarını Sosyal Güvenlik sistemine kayıt ettirmeleri durumunda; sigortalı adına işe - işten çıkış yapılması, kendisi adına ödeme gerçekleştirilmesi, reçete yazılması, rapor alınması vb. durumlarda kısa mesaj yoluyla bilgilendirilmektedirler" dedi. 

Editör: TE Bilişim