Sosyal Güvenlik Kurumu Yalova İl Müdürlüğü, 6736 sayılı bazı alacakların yapılandırılmasına ilişkin kanun hakkında Esnaf Odaları Başkanlarının da katılımı ile  Yalova Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası'nda bilgilendirme semineri düzenledi.
Yalova Sosyal Güvenliği İl Müdürlüğü, 6736 sayılı bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin kanun hakkında bilgilendirme semineri düzenledi. Seminer Yalova Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası toplantı salonunda düzenlendi. Seminer öncesi söz alan YSMMMO Başkanı Mustafa Pehlivan çıkan yasada mükellefleri için sağlanan kolaylıklardan ve diğer yapılandırma kanunlarına nazaran karşılıklı iyi niyet göstergelerinin bulunduğunu belirtti. İlk iki taksitteki ödeme zorunluluğu veya ilk taksit ödendikten sonra 4/b ve Gss’liler için sağlık aktivasyonunun açılmasını örnek gösterdi.
Yalova Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Toplantı Salonu'nda düzenlenen ve 6736 sayılı bazı alacakların yapılandırılmasına ilişkin kanun hakkında bilgilendirmede bulunan Yalova Sosyal Güvenlik İl Müdürü Mehmet Salih Aydın, yapılandırma kapsamına giren alacaklar, kapsam dışı alacaklar, gecikme zammı ve gecikme cezasının terkini peşin ve taksitli ödemelerdeki farklılıklar, başvuru süreleri ve şekillerini anlattı. SGK İl Müdürü Mehmet Salih Aydın, "İşverenler e-sigorta kanalıyla, elden veya posta yoluyla başvuru yapabilecekler. 4\b ve Genel Sağlık sigortalıları e-devlet üzerinden elden veya posta yoluyla başvuru yapabilecekler" dedi.
Toplantıya YSMMMO Başkanı ve üyelerinin yanı sıra, Esnaf ve sanatkârlar Odaları Birlik Başkanı Hüseyin Çetin ve üyeleri, Esnaf Sanatkârlar Oda Başkanı İsmail Mutlu, Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Hakan Gencer, Altınova Esnaf Sanatkârlar ve Şoförler Otomobilciler Odası Başkanı Mustafa Sancaktutan katıldı.

Editör: TE Bilişim