Gribal enfeksiyon riskinin arttığı mevsim değişikliklerinde şifayı bitki çaylarında ve doğal içeceklerde arayan Yalovalılar, yazın ara verdikleri bitki çayı tüketimine, özellikle ıhlamur ve kuşburnu çaylarını tüketmeye tekrar başladı.

Yalova’da aktarlık yapan Murat Mindivanlı, özellikle bağışıklık sistemini güçlendiren şifalı bitkilerin satışında sıcaklık düşüşüyle birlikte artış yaşandığına dikkat çekerek, “zencefil, zerdeçal, kuşburnu, karanfil, adaçayı, kış çayı, tarçın gibi vücut direncini arttıran ürünler sonbahar aylarının vazgeçilmez içeceğini oluşturuyor. Özellikle gribal enfeksiyonlarda ve soğuk algınlığında vatandaşlarımızın ilk aklına gelen ıhlamur çayı oluyor. Ihlamurun yanı sıra son yıllarda kuşburnu çayı tüketimi de artmış durumda. Zencefil, tarçın gibi şifalı bitkilerin çayları da talep görüyor”  diyerek sonbahar aylarıyla birlikte satışlarında artış yaşanmaya başladığını kaydetti.

Yalovalı  aktar Murat Mindivanlı, mevsim değişikliklerinde artan soğuk algınlığı ve gribe karşı vücut direncini arttırmak amaçlı olarak, çörek otu yağı ile ekinezya çayını tavsiye etti.

Soğuk algınlığı denilince en çok tercih edilen şifalı çayların başında gelen ıhlamurun fiyatının bu yıl yüksek seyrettiğini belirten aktar Murat Mindivanlı,  çiçek ıhlamurun kilosunun 60-80 Lira arasında değiştiğini söyledi. Yalova aktarlarında şifalı bitkilerden tarçının kilosu 30 Lira, kuşburnu 20 Lira ve hatmi çiçeği ise 40 Lira’dan alıcı buluyor.

Editör: TE Bilişim