Toplantı, Tarsim Bursa Bölge Müdürü Oktay Çakıroğlu, Bitkisel Ürün Sigortası Grup Müdürü Ertuğrul Çelik, Yalova Tarım ve Orman İl Müdürü Suat Parıldar, Yalova Tarım ve Orman İl Müdürlüğünden Şube Müdürleri ile İlçe Müdürleri, SÜSBİR Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Dündar ve SÜSBİR Üyelerinin katılımı ile gerçekleşti.

Ülkemiz genelinde son yıllarda artarak devam eden doğal afetlerden kaynaklı tüm risklere ve oluşacak zararlara karşı ürünlerimizi ve işletmelerimizi güvence altına almak için bu çalışmalara başladık. İlk olarak Tarsim Bursa Bölge Müdürü Oktay Çakıroğlu, ardından Tarım ve Orman Bakanlığı, Tarım Sigortaları ve Doğal Afetler Daire Başkanı Bekir Engürülü ve son olarak Tarsim Genel Müdürümüz, Yusuf Cemil Satoğlu ile görüştük. Yaptığımız görüşmeler sonunda süs bitkileri sektörü için daha fazla zaman kaybetmeden çalışmalara başlanması kararı alındı.

SÜSBİR’in talebi, Tarsim Genel Müdürümüz, Yusuf Cemil Satoğlu’nun talimatıyla Yalova Tarım ve Orman İl Müdürlüğünde toplantımızı yaptık.

Sektörümüzden ürün gruplarının ( İç mekan, Dış mekan Mevsimlik, Çalı Grubu ve Ağaç üreticisi) ve son afette zarar gören işletmelerimizin de temsil edildiği toplantıda, Üreticilerimiz Risklerini ve buna karşı Teminat beklentilerini dile getirdiler.

Toplantı sonunda, TARSİM temsilcilerinin bir hafta içinde işletmelerde yapılacak son bir saha çalışması ile “Ürün Değerleri” konusunda sağlanacak mutabakatla, artık Süs Bitkilerinde; İç Mekan, Dış Mekan Mevsimlik, Çalı Grubu ve Ağaçlar, İbreliler kısaca tüm Süs Bitkilerinin 2019’ da TARSİM kapsamına alınması görüşünde karar verildi.

SÜSBİR Başkanı Ahmet Dündar, kapanışta TARSİM Temsilcilerine, Tarım ve Orman İl Müdürü Suat Parıldar’ a ve tüm katılımcılara sektörümüz adına teşekkür etti.

Editör: TE Bilişim