Süs Bitkileri Üreticileri Alt Birliği (SÜSBİR) 11. Olağan Kongresi geçtiğimiz günlerde Ankara’da gerçekleştirilmiş ve Ahmet Dündar başkanlığındaki liste bir kez daha yönetime gelmişti.  SÜSBİR ülke genelindeki 6 yüzün üzerinde firmayı temsil ediyor. Dolayısıyla ülkenin süs bitkisi üretiminde ve tarım politikalarında da söz sahibi olan bir birlik konumunda. Öte yandan devletle üreticiler arasında bir köprü görevini de üstleniyor.
Yönetim de 4 Yalovalı var
Ankara’da gerçekleştirilen 11. Olağan Genel Kurulda tüm organlar için 50 aday yarıştı. Başkanlık içinse Yalovalı 2 isim aday oldu. Abdullah Okul ve mevcut başkan Ahmet Dündar’ın oluşturduğu listeler yönetim için delegelerin karşısına çıktı. Bu yarıştan galip çıkan ise Ahmet Dündar başkanlığındaki liste oldu. Bu listede iYalovalı Ahmet Dündar haricinde 3 Yalovalı daha yer aldı. Yönetim kurulu üyesi Umut Sakarya, Disiplin Kurulu Üyesi Şükrü Dinç ve Türkiye Tohumcular Birliği Delegesi Koray Özcan da listeye giren diğer Yalovalılar oldu.
Uluslararası misyon üstleniyorlar
SÜSBİR Türkiye’de ki misyonunun yanısıra uluslararası platformda da çok önemli bir görev üstleniyor. Diğer ülkelerdeki birliklerle yapılan işbirliklerinde SÜSBİR imzası oluyor. Yönetimde 4 Yalovalının olması demek ise birliğin atacağı adımlara bundan sonraki süreçlerde Yalovalıların damga vuracağı anlamını da taşıyor.
Üreticiler memnun
Yaşanan bu başarı Yalova’daki üreticiler tarafından da memnuniyetle karşılandı. Yalovalı üreticilerin birlikte bu denli söz sahibi bir konuma gelmesinin Yalova’da çiçekçilik sektörünün gücünü gösterdiğinin altını çizen üreticiler Ahmet Dündar ve diğer Yalovalı üyelere de teşekkür ettiler.

 

Editör: TE Bilişim