Memur-Sen Yalova İl Temsilcisi Uğur Hakan Tan Ankara'da süren toplu sözleşme görüşmelerine yönelik düzenlenen eylem ve sonrasında yapılan basın açıklamasına katıldı.
Memur-Sen’in “2016-2017 Toplu Sözleşme Talepleri” Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri, Memur-Sen’e bağlı sendikaların Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri ve Memur-Sen 81 İl Temsilcisinin katılımıyla Genel Merkezde yapılan basın açıklaması ile kamuoyuna duyuruldu. Düzenlenen eylem ve basın açıklamasına Memur-Sen Yalova İl Başkanı Uğur Hakan Tan'da katıldı. Yoğun katılımla gerçekleştirilen açıklamanın ardından kortej halinde Memur-Sen Genel Merkezi’nden Devlet Personel Başkanlığı’na yürüyen grup, “Memuruz, Haklıyız, Kazanacağız”, “Kalkınmadan Pay İstiyoruz”, “Sadaka Değil, Toplu Sözleşme” şeklinde sloganlar attı. Devlet Personel Başkanlığı’nın önünde toplanan Memur-Senliler, bir süre burada eylem yaptı. Yapılan eylemin ardından talepler Devlet Personel Başkanlığı’na teslim edildi Ankara'da süren toplu sözleşme görüşmelerinde gelinen nokta ve memurların talepleri hakkında bilgi veren Memur-Sen Yalova İl başkanı Uğur Hakan Tan, “Kamu görevlilerinin; haklarını, taleplerini, beklentilerini ve güvenlerini Memur-Sen’e teslim etti. Bu sayılar üzerinden ortaya çıkan tablonun arkasındaki bir başka gerçek; Memur-Sen hizmet kollarının tamamında yetkili sendikalarıyla sahada, masada olmasıdır. Toplu sözleşme ile ilgili taleplerimizi,  81 il başkanı ve genel merkez yöneticilerimizle birlikte Ankara’da 2 günlük bir çalışmadan sonra, son şeklini vererek tamamladık. 3 Ağustosta başlayacak müzakerelerde, genel başkanımız Ali Yalçın tarafından tekliflerimiz Devlet Personel başkanlığına iletildi. Gerçekçi olarak hazırladığımız ve memurların önemli sorunlarına çözüm getiren taleplerimize,  hükümetten olumlu bir karşılık bekliyoruz. Aksi takdirde toplu sözleşmeye kesinlikle imza atmayacağız” dedi.
Toplu sözleşme de sendika olarak taleplerini dile getiren Tan, " Kamu görevlilerinin maaş ve ücretlerine; 2016 yılında; Birinci Altı Ayda %8, ikinci Altı Ayda %8 ve 1 Ocak 2016’dan geçerli olmak üzere taban aylığına 150 TL Zam+ 2015 yılı ekonomik Büyüme Oranının %50’si ve üç aylık dönemlerdeki büyüme oranları kadar Refah Payı artışı+ Enflasyon farkı istiyoruz.
2017 yılında; Birinci Altı Ayda %7, ikinci Altı Ayda %7 ve 1 Ocak 2017’den geçerli olmak üzere taban aylığına 100 TL Zam+ 2017 yılında  üç aylık dönemlerdeki ekonomik büyüme oranı kadar Refah Payı artışı+Enflasyon farkı istiyoruz. Memur-Sen, başta üyelerinin istekleri ve kamu görevlilerinin beklentileri olmak üzere enflasyon hedefleri ile gerçekleşme oranları arasındaki sapma rakamlarını,  orta vadeli mali plan ve programlarındaki sayıları, büyüme oranlarını, ithalat ve ihracat rakamlarını, Merkez Bankası ve Hazine verilerini dikkate alarak teşkilatından gelen mali, sosyal ve özlük haklarına ilişkin talepleri yapmış olduğu teknik ve istişare nitelikteki toplantılarla teklif haline çevrildi. Bu çalışmalar sonucu oluşan kamu görevlilerine yönelik 3. Dönem toplu sözleşmesine yönelik teklifler 26.07.2015 tarihinde gerçekleştirilen 22. Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Toplantısında 81 ilden gelen Memur-Sen İl Temsilcileri ile bir kez daha değerlendirilerek son halini aldı" diye konuştu.
  “Memur-Sen Konfederasyonu olarak; iş güvencesine dokundurtmadan toplu sözleşme hakkını elde edilmesini en önemli sendikal kazanım buna öncülük yapmayı da en önemli sendikal başarımız olarak görüyoruz” diyen Tan, sözlerini şu şekilde sürdürdü:, “Kamu görevlilerinin iş güvencesi, kuruluşumuzdan bugüne ve bugünden yarına vazgeçmediğimiz, vazgeçmeyeceğimiz en önemli kırmızıçizgimizdir. İş güvencesine dokundurtmamak yanında bütün kamu görevlilerinin istihdam türü yönüyle iş güvencesine sahip olması da en büyük hedefimizdir. Bu çerçevede, yakın geçmişte 4/B ve 4/C kapsamında istihdam edilen arkadaşlarımızın kadroya geçirilmesini, yıl boyunca istihdam edilmelerini sağladık. Bu yılda, hem 4/B ve 4/C için kadro isteyeceğiz. Bununla yetinmeyip, üniversiteli işçiler ve KİT personelinin de istekleri halinde kadroya geçirilmesi teklifimizi masaya taşıyacağız. Kuralsız ve düzensiz çalışma olarak gördüğümüz ve insan onuruyla bağdaşmadığına inandığımız esnek ve taşeron çalıştırmaya da şiddetle karşı çıkıyoruz. Modern kölelik diyebileceğimiz güvencesiz esnek çalışma ve taşeronlaşmaya karşı mücadelemiz, taşeron mağduru işçi kardeşlerimiz kurtuluncaya kadar, kamu hizmetlerinde taşeron uygulamaları son buluncaya kadar devam edecek.”
 

Editör: TE Bilişim