Yalova’da Denizçalı Köyü’nde bulunan YAKAB çöp depolama tesisinde yüzlerce leyleğin çöp kamyonlarından yiyecek beklediğini belirten TEMA Yalova İl Temsilcisi Faruk Tezcan, bu durumun tarım topraklarının azalması ile ilgili olduğunu söyledi.
Yalova’da Denizçalı Köyü yakınlarında bulunan Düzenli Katı Atık Depolama tesislerini yüzlerce leyleğin mesken tuttuğunu belirten TEMA Yalova İl Temsilcisi Faruk Tezcan, “Aslında bu durum çok acı bir gerçeği yansıtıyor. Ekili tarım arazilerinin kalmaması sonucu yok olan bir takım canlıları bulamayınca çöplükte yiyecek aramak zorunda kalıyorlar” dedi.
Leyleklerin çöplükte yiyecek aramak durumunda olmasını tarım topraklarının azalması olarak değerlendiren TEMA Yalova İl Başkanı Faruk Tezcan, “Denizçalı Köyü yakınlarındaki Yalova Düzenli Katı Atık Depolama tesisleri arazisini yüzlerce leylek mesken tutmuş. Üstleri başları kirli, laklak yapmayı unutmuş, bezgin bezgin bekliyorlar. Bir çöp kamyonu gelsin de çöpün üzeri örtülmeden hemen üşüşüp karınlarını doyuracak bir şeyler kapabilsinler diye. Aslında onlar çok acı bir gerçeği yansıtıyorlar. Çöplükte adeta miting yapıyor gibiler. Ekili tarım arazileri kalmayınca ortalıktan yok olan yılan, fare ve sulak alanlardaki kurbağa gibi canlıları bulamayınca son çare çöplüğe sığınmakta bulmuş gibiler. Göç edecek güçleri bile yok, biz insanoğluna yazıklar olsun” diye konuştu.
Editör: TE Bilişim