Akkök Şirketler Grubuna ait Yalova'nın Taşköprü beldesindeki Aksa Fabrikası'nda kurulan kömürlü termik santrale ÇED raporunda olumlu kararı çıkmıştı. Bu kara sonrasında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na karşı dava açılmış ve mahkeme ise itirazı denetleyecek bir bilir kişi oluşturularak bölgede keşif yapılmasına karar vermişti. Ancak Yalova Platformu bilir kişi heyetinde yer alan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi öğretim üyesi Dr. Edip Avşar’ın Aksa'nın santral baca inşaatının proje çalışmalarında yer aldığını dile getirerek bilir kişi heyetine de itiraz etti. Mahkeme Yalova Platformundan gelen bu itirazı yerinde bularak keşfin ertelenmesine karar verdi. Mahkemenin bu kararı neticesinde bir açıklama yapan Yalova Platforum üyeleri ise şu sözlere yer verdiler; 

"AKSA Termik Santraline ilişkin ÇED Olumlu Kararının iptali istemiyle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na karşı açılmış olan davada, davaya müdahil olarak katılan Yalova Platformu üyelerinin bilirkişi heyeti hakkında yapmış oldukları itiraz kabul edildi ve davayı görmekte olan Bursa 2. İdare Mahkemesi heyeti 21.11.2014 tarihinde yapılacak olan keşfin ertelenmesine karar verdi.

Yalova Platformu üyelerinin vekili Av. Safiye Yüksel söz konusu bilirkişi heyetinde yer alan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi öğretim üyesi Dr. Edip Avşar’ın “AKSA A.Ş. Enerji Üretim Tesislerinden Kaynaklanan Emisyonların Bacadan ve Baca Yerine Eşanjörlerden Atılması Projesi”ni yürütmüş olduğu ve bu projenin AKSA A.Ş: tarafından desteklenmiş olduğu bu durumun tarafsızlığından şüpheyi gerektirecek önemli bir neden olduğu, heyete jeoloji mühendisi olarak seçilen Yrd. Doç. Dr. Sevinç Kapan’ ın Paleontolog (fosil bilimci ) olduğu jeofizik, deprem jeolojisi uzmanı ya da tektonikçi olmadığı bunun yanı sıra davaya konu olayın niteliği itibariyle bilirkişi heyetinde Hidrobiyolog ve halk sağlığı uzmanının da bulunması gerekirken bunlara heyette yer verilmediğini ileri sürerek bilirkişi heyetine itirazda bulundu.İtirazı yerinde bulan mahkeme heyeti 21.11.2014 tarihinde yapılması kararlaştırılan keşfin ertelenmesine karar verdi"

Editör: TE Bilişim