TOBB’un 71. Genel Kurulu TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nde gerçekleştirildi. Türkiye’nin 81 ilinden gelen delegelerin katılımıyla gerçekleştirilen mali genel kurula, Yalova Ticaret ve Sanayi Odası’nı (YTSO) temsilen TOBB Delegeleri Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin Becan, Meclis Başkanı Cemil Demiryürek, Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Gençer, Meclis Başkan Yardımcısı Kenan Engin, Meclis Üyesi Hulusi Koççukuru ile Yönetim Kurulu Üyesi Kıvanç Rodoplu, Meclis Üyeleri Burhan Karagözlü ve Selahattin Yıldız, YTSO Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Zuhal Karakoyun, Kurul üyeleri Meltem Engin ile Huriye Kurtuluş, YTSO Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Sercan Şık, Kurul üyeleri Cem Saraç, Cihan Aslan ve Halil Aşkın katıldı.

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun başkanlığında TOBB Yönetim Kurulu, Konseyler, oda, borsa başkanları ve delegeler Anıtkabir’i ziyaret ederek Ata’nın huzurunda saygı duruşunda bulundu. Anıtkabir ziyareti sonrasında, TOBB Birlik Merkezi Bahçesi’nde Genel Kurula katılan Oda ve Borsalar tarafından, katılımcılara her ilin yöresel ürünlerin tanıtımı yapıldı. Yalova Ticaret ve Sanayi Odası adına ayrılan alanda, Yalova Kadın Girişimciler Kurulu Hobim İşim Olsun Projesi olan Yalova Sabun Çiçekleri’ni tanıtıldı. Fuar alanında tüm ilgiyi üzerine toplayan Sabun Çiçekleri, Genel Kurula katılan Oda-Borsa Başkan ve Meclis Üyeleri, TOBB Delegeleri, Kadın ve Genç Girişimciler Kurulu üyeleri ile TOBB çalışanları tarafından büyük ilgi gördü.

Yerel ürünlerin tanıtımı sonrasında, TOBB bünyesinde 10, 20, 30 ve 40 yılını dolduranlara “Hizmet Şeref Belgesi” verildi. TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğindeki törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı.

Çok geniş bir katılımla gerçekleştirilen 71.TOBB Genel Kurulu’na; Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural ve TOBB delegeleri katıldı.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB’un 71.Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, “Gördüğünüz gibi bu sene genel kurulumuzun teması Çanakkale Zaferi. Zira tarihi değiştiren Çanakkale destanının 100. yılındayız. Varlığımızı borçlu olduğumuz Çanakkale Müstahkem Mevkii Kumandanı ve “18 Mart kahramanı” Cevat Paşa’yı, Çanakkale’de ve sonra Milli Mücadele’de canlarını ortaya koyarak bize bu vatanı kazandıran, başta “Anafartalar kahramanı” Mustafa Kemal olmak üzere, Fevzi Çakmak’ı, Kazım ve Fahrettin Paşaları, Nusrat’ın kaptanı Tophaneli Hakkı Yüzbaşı’yı, Seyit Onbaşı’yı ve kahraman Mehmetçiği rahmetle, saygıyla anıyoruz. Ruhları şad olsun”

“Ülkemize baktığımızda bizim dünya genelinden, 2 kat daha tedbirli ve dikkatli olmamız gerektiğini görüyoruz. Zira dünyadaki belli başlı jeopolitik risklerin tamamı, bizim çevremizdeki coğrafyada yaşanıyor. Düşen petrol fiyatları dış ticaret açığımızı olumlu etkilerken, ihracat, turizm, yatırım ve uluslararası müteahhitlik işlerimizi kısıtlıyor. Öncü göstergelerin çoğu, büyümede zayıf bir görünüme işaret ediyor. İç piyasada hem işler durgun, hem de tahsilatta, özellikle de çek’lerde giderek artan ölçüde sıkıntılar yaşıyoruz. Bu sıkıntıları aşmak için büyüme temposunu mutlaka artırmalıyız. Yılın ikinci yarısında, hem seçim döneminin geride kalması, hem de Avrupa’nın canlanmasıyla, iç piyasa ve ihracatın daha olumlu seyretmesini ve büyümenin hızlanmasını umuyoruz. Özetle 2015, düşe kalka yol alacağımız bir yıl olacak.” Diye konuştu.

Komisyonların sunuşlarını yapmasından sonra Genel Kurul, dilek ve temennilerin dile getirilmesiyle sona erdi.

Editör: TE Bilişim