Türkiye’nin Kivi ihtiyacının %60’lık bölümünü üreten Yalova şimdide Trabzon Hurması üretiminde iddialı bir yere gelmeyi hedefliyor. Bu kapsamda geçtiğimiz Mart ayında çiftçilere bin 600 adet Trabzon Hurması fidanı dağıtılmıştı. Konuyla ilgili bilgi veren Yalova Gıda ve Orman İl Müdürü Suat Parıldar ise, “Trabzon Hurması çok değer verdiğimiz bir ürünümüz. Bununla ilgili yeni havzalar oluşturuyoruz.

Geçen yıl İl Özel İdaremizin değerli katkılarıyla 45 dekarlık bir Trabzon hurması bahçesi tesis ettik. Yine bu yıl da 50 dekar bahçe tesis ediyoruz. İlimiz kivi üretiminde iddialı bir il. Trabzon Hurmasında da iddialı bir il olmak için ve çiftçimizin daha fazla gelir elde etmesini sağlamak için her türlü çalışmayı yapıyoruz. Çiftçimizle beraberiz. Durmak yok yola devam diyoruz. Bu doğrultuda ilimizde katma değeri yüksek ürünler üretmeye çalışıyoruz.   Önümüzdeki 5 yıllık projeksiyonda Trabzon Hurması Üretimini 1500 dekara çıkarmak ve bu sayede Trabzon Hurması konusunda da ilimizi hak sahibi iller arasına getirmek arzusundayız” dedi.
İlk olarak Kocadere beldesinde ki 29 dekarlık bahçede üretimine başlanan Trabzon Hurmasının hızla il genelinde yaygınlaştırılması ve çiftçiler için yeni bir gelir kapısına dönüşmesi planlanıyor.

Editör: TE Bilişim