15-22 Nisan Turizm Haftası nedeniyle Yalova İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen kutlama programları 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirildi. Burada İl Kültür ve Turizm Müdürü Şeref Tali Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı.

Meydandaki törenden sonra Gazipaşa Caddesi’nden kortej gerçekleştirdi. Yürüyüşte 9 farklı ülkeden 179 yabancı öğrenci eğitim gördüğü Bahçelievler İlkokulu'nun Mehter Takımı marşlar söyledi. Türk öğrencilerin yanı sıra İran, Irak, Suriye, Afganistan, Moldova, Filistin, Ürdün, Kırgısiztan ve Suudi Arabistanlı öğrencilerin de yer aldığı Mehter Takımı’nın konseri sonrasında 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda devam etti.

Hedef Yalova’nın pastadan pay alması

Meydanda düzenlenen programda konuşma yapan ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Şeref Tali, şunları kaydetti: “Bakanlığımız, 2018 yılında Turizm sezonunda farklı destinasyon alanlarını belirleyerek, Asya ülkelerine de gerekli tanıtım hamlesini başlatmış ve bu ülkelerin, ülkemiz için bir çekim merkezi olması yönünde çalışmalar yapmıştır. Amacımız ve hedefimiz Ülkemizin dünya turizm pastasından aldığı payı artırmak ve turizm potansiyeli olan Yalova’mızın da bu pastadan hak ettiği payı almasını sağlamaktır. İlimiz turizm alanında önemli zenginliklere sahiptir. Yalova, gerek kültür turizmi, doğa turizmi, kongre turizmi, kaplıca turizmi, yılın on iki ayma yayılacak, zengin faunası ve zengin çeşitliliği ile sürdürülebilir destinasyon alanları ile gerekse, tarihî geçmişiyle çok önemli bir avantaja sahiptir. Biz de bu sahip olduğumuz avantajları en iyi şekilde değerlendirip, Yalova’nın daha fazla turiste ev sahipliği yapmasını amaçlıyoruz. Turizm sektörünün ekonomik anlamda diğer sektörlere göre daha avantajlı olmasının yanında, kültürler arası etkileşime katkı yaptığının bilincinde olarak; İlimiz turizminin ilerlemesi adına yapılan çalışmalarla bu etkileşimin önünü açma gayreti içinde olduğumuzu da ifade etmek istiyorum. Bakanlığımız, 2018 yılında ülkemize gelecek turist sayısını artırmak için, seyahat acentelerine ve tur operatörlerine destek oranım yüzde 30 oranında artırmıştır. Bu yıl Bakanlığımızca Türkiye’nin 2018 turizm hedefi 36 milyon turist ve turizm gelirleri ise 28 milyar dolar olarak planlanmıştır.”

Halk oyunu gösterileri

Program sonrasında halk oyunu gösteriyle devam etti. Yalova Kuzey Kafkas Kültür ve Dayanışma Derneği, TUFAG ve YAFEM ekiplerinin gösterileri protokol vatandaşlar tarafından büyük ilgiyle izledi. Sonrasında ise Turizm Haftası nedeniyle açılan stantlar gezildi. Programı Yalova Valisi Tuğba Yılmaz, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, İl Emniyet Müdürü Hakan Fındık, İl Jandarma Komutanı Albay Ali Gemalmaz ve kurum müdürleri de takip etti.

Editör: TE Bilişim