Yalova İl Protokolüne gerçekleştirilen ziyaretlere TÜRSAB Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Akkuş, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Başol Haraç, Genel Sekreter Beyti Kesim, Yönetim Kurulu üyeleri   Hüseyin Salih ve Serkan Güler ile Güney Marmara BYK Sorumlusu Gülsüm Ateş Önalan katıldılar. Ziyaretler de TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyelerine Yalova Kültür ve Turizm İl Müdürü Ziya Karatekin eşlik etti. TÜRSAB Yönetimi ziyaretlerde TÜRSAB Kültür yayınlarını protokole takdim etti.

TÜRSAB Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu’nun Yalova’yı kapsayan ziyaretinde katılımcılar Yalova ilinin doğal, tarihi ve kültürel turizm potansiyelini değerlendirdi.

Acenteler arasındaki iş birliği ve kaynaşmayı sağlamanın yanı sıra gelecekte planlanacak güzergâhlara eklenecek yeni rota ve mekânları da belirlemeyi amaçlayan ziyaretler TÜRSAB Yöneticilerini ve Yalova protokolünü bir araya getirdi. Taraflar bu birlikteliklerin ve toplantıların belli aralıklarla devam etmesi gerekliliği konusunda mutabık kaldılar.

TÜRSAB Yöneticileri Güney Marmara Bölgesi’nin turizm potansiyeline dikkat çekerek bölgelerindeki il ve ilçe protokolleriyle yapılacak sektörel istişare toplantılarının arttırılması ve Bursa ile Yalova’nın özellikle Ortadoğu pazarıyla ilgili olarak ortak projeler içinde yer alması ihtiyacına vurgu yaptılar. Atatürk’ün kenti Yalova’nın turizm değerlerinin ön plana çıkarılarak tanıtıma ağırlık verilmesi ve özellikle sağlık, doğa, toplantı ve kongre turizmi üzerine çalışmalarda bulunulmasına ihtiyaç olduğu görüşüldü.

Yalova’ya hayran kaldıklarını belirten TÜRSAB Yöneticileri, Yalova İl Protokolü ile bir gün geçirdiklerini belirterek, Yalova Valisi Selim Cebiroğlu ve Yalova Belediye Başkanı Sn. Vefa Salman’ın yakın ilgi ve misafirperverliklerine teşekkür ettiler.

İlk ziyaretlerini Yalova Kültür ve Turizm İl Müdürü Sn. Ziya Karatekin’e yapan TÜRSAB Yönetimi sonrasında Yalova Valisi Selim Cebiroğlu, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Yalova İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Süvari ve Yalova İl Müftüsü Mustafa Üskülüplü’yü ziyaret ettiler. TÜRSAB Heyeti ayrıca Atatürk'ün Yürüyen Köşkünde de incelemelerde bulundular. 

Editör: TE Bilişim