Televizyon haberlerinde yer alan altın fiyatlarını belirten haberlerde darphane çıkış fiyatlarının verildiğini belirten kuyumcular, bu haberler yüzünden müşteri ile çoğu zaman sorun yaşadıklarını dile getiriyor.
Yalova  Kamer  Kuyumculuk’tan  Sıtkı Pakçay, bu konuda yaptığı açıklamada “Televizyon haberlerinde verilen günlük altın fiyatlarında darphane çıkış fiyatları altın gram fiyatları olarak yansıtıldığı için biz kuyumcular vatandaşlarla karşı karşıya geldiğimiz zaman güvensizlik ortamı oluşuyor” diye konuştu.
Televizyon haberlerinde verilen  fiyatlarla kuyumcuya geldiklerinde altın fiyatlarının farklı olduğunu gören vatandaşların şaşırdığını belirten Kuyumcu Sıtkı Pakçay, “Bu durum bizleri olumsuz olarak etkiliyor. Televizyondaki altın fiyatlarının daha düşük olduğunu söylüyorlar. Bu da bizi zor durumda bırakıyor” diye konuştu.
Son günlerde altın fiyatlarının sürekli bir belirsizlik trendi içerisine girdiğini belirten Kuyumcu Sıtkı Pakçay, “Sabah saatlerinden bakıyorsunuz yükselme yönünde bir eğilim gösteriyor. Biz de yükselişe geçecek diye beklerken, akşam saatlerine doğru ise düşüşe geçiyor. Şu anda Rusya krizi gibi dış olaylara bağlı olarak piyasalar çok fazla olmasa da denge siz bir tablo çiziyor” diye konuştu.
Güncel altın fiyatları ile ilgili de bilgi veren Kuyumcu Pakçay, “Şu anda gram altın 100 -101 Lira, çeyrek altın 172 Lira ve Ata Lira ise 700 Lira’dan satışa sunuluyor. Seçimlerden sonra  altın fiyatları bir süre düşük seyretmişti. Ancak son gelişmelere bağlı olarak altın fiyatlarında kararsızlık olduğunu görüyoruz” diye konuştu.
Editör: TE Bilişim