Yalova Ziraat Odası Başkanı Şaban Beşli, geçtiğimiz yol olduğu gibi bu yıl da halka 500 bin adet fide dağıtımı yapacaklarını söyledi. Ziraat Odası, geleneksel hale getirdiği fide dağıtımını 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü’nde gerçekleştirecek.
Yalova Ziraat Odası, geleneksel hale getirdiği fide dağıtımını 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü’nde gerçekleştirecek. 10 yıldır aralıksız yapılan etkinlik kapsamında bu yıl da karpuz, kıl biber, pembe domates olmak üzere 3 cinsten toplam 500 bin fide bu yıl ilin her yerindeki çiftçilere ve vatandaşlara yine bedelsiz olarak dağıtılacak. Beşli, bu yıl organik ve yerli ürünler olan pembe domates, kırmızı domates, Osmanlı domatesi, kıl biber ve dolmalık biber fideleri dağıtacaklarını dile getiren Beşli, “Mayısı ayında fidelerimizi halka ve çiftçilerimize fideleri dağıtacağız. Dağıtım öncesinde de bunun tanıtımını yapacağız. Bu yıl dağıtılacak fide sayısını geçen yılla eşit tuttuk. Her yıl fide dağıtımı yapıyoruz. 500 bin fide çok iyi rakam. Tohumlarımızı fideciye verdik. Odamız kendi imkanlarıyla kimseden destek almadan bu işi yapıyor" dedi.
Yalova Ziraat Odası Başkanı Şaban Beşli, “10 senedir yapıyoruz. Artık bir ibadet gibi. Artık boynumuzun borcu gibi. Çok gurur duyuyoruz bu durumdan. Çiftçi memnun. İnsanlar neticede para kazanıyorlar. Yerli tohumdan üretilen ürünler tercih ediliyor” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim