Defterdarlık, virüs salgını sebebiyle Bakanlık talimatı doğrultusunda vezne ödemelerine sınırlama getirdi. Yalova Defterdarlığı, koronavirüs salgını sebebiyle hem personelin hem de vatandaşların sağlığı açısından veznelerden zorunlu ödemeler dışında ödeme kabul etmeyecek. Koronavirüs salgını sebebiyle hem personelin hem de vatandaşların sağlığı açısından önlemler almaya devam ettiklerini ve bakanlıktan gelen talimatlar doğrultusunda hareket ettiklerini belirten Yalova Defterdar Vekili Mustafa Karadeniz, “Dünya Sağlık Örgütü tarafından “küresel pandemi” olarak tanımlanan COVID-19 salgını sebebiyle hem vatandaşlarımız hem de personelimiz açısından akut solunum yolu enfeksiyonlarının genel bulaşma riskini azaltmak için yeni bir duyuru yapılıncaya kadar Vergi Dairesi Müdürlüğünde ve Muhasebe Müdürlüklerinde vezne aracılığıyla yapılacak tahsilatın mümkün olduğu ölçüde banka aracılığıyla yapılması Bakanlığımız tarafından uygun görüldüğü bildirilmiş olup; Vergi Dairesinde ve Muhasebe Müdürlüğünde vezneden zorunlu ödemeler dışında ödeme kabul edilmeyecektir. Muhasebe Müdürlüğü veznelerine yapılacak ödemelerin, T.C. Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı İç Ödemeler Saymanlığının Ziraat Bankası Yalova Şubesi TR12000100040400010005970 İBAN no.lu hesabına ödeme yapılabilecektir. Ödeme yapılırken açıklamaya ilgilinin Adı Soyadı, T.C Kimlik Numarası, ödemenin konusu örneğin kişinin borcu, teminat, ihale ile ilgiliyse ihale kayıt no vb. yazılması gerekmektedir” şeklinde konuştu.

VERGİ DAİRESİNİN VEZNESİNE YAPILACAK OLAN ÖDEMELER

Tüm vergi ödemelerinizi Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank’ın banka kartları ile İNTERAKTİF VERGİ DAİRESİ’nin web (ivd.gib.gov.tr) adresi veya mobil uygulaması (GİB Mobil) üzerinden ya da bu bankalarla birlikte Ziraat Katılım, Vakıf Katılım ve Emlak Katılım bankalarının online bankacılık hizmetlerinden yararlanarak internet ortamında evinizden ya da ofisinizden yapabilirsiniz. Ayrıca, anlaşmalı tüm bankaların (https://www.gib.gov.tr/yardim-ve-kaynaklar/yararlibilgiler/anlasmali-bankalar-vergi-tahsil-yetkisi-verilen-bankalar) kredi kartları ile;

· Kira, ücret, menkul sermaye iradı ile diğer kazanç ve iratlarınıza ilişkin gelir vergisi,

· Motorlu Taşıtlar Vergisi,

· Trafik İdari Para Cezası,

· Öğrenim Kredisi ve Katkı Kredisi Borçları,

· Pasaport Harcı ve Değerli Kağıt Bedeli,

· Tapu Harcı,

· T.C. Kimlik Kartı Bedeli,

· Ecrimisil Borçları,

· Veraset ve İntikal Vergisi, · Yapılandırılmış / Taksitlendirilmiş Borçlar,

· Yurtdışından Getirilen Telefonların Kullanım İzin Harcı, ödemelerinizi

İNTERAKTİF VERGİ DAİRESİ’nin web (ivd.gib.gov.tr) adresi ve mobil (GİB Mobil) uygulaması üzerinden ya da anlaşmalı tüm bankaların online bankacılık hizmetlerinden yararlanarak internet ortamında evinizden yada ofisinizden ödeyebilirsiniz.

Editör: TE Bilişim