Çiftlikköy’deki seralarda kıvırcık ile birlikte dönüşümlü olarak ekilen Yalova bademi olarak da adlandırılan salatalık mayıs başından bu yana süren hasadı ile özellikle İstanbul sofralarının vazgeçilmezi olmayı sürdürüyor.

Çiftlikköy’de seralarda üretilen salatalığın büyük bir bölümünün İstanbul piyasasına gönderildiğini belirten Kooperatif Başkanı Hayrullah Sarıhan, “Çiftlikköy’de ağırlıklı olarak Sultaniye Mahallesi’nde kooperatife üye üreticiler tarafından 150 dönümlük kapalı alanda yaklaşık 500 serada dönüşümlü olarak kıvırcık ve salatalık üretimi yapılıyor. Kooperatifimize üye üreticiler tarafından yıl boyunca dönüşümlü olarak yıl boyunca iki sezon kıvırcık, iki sezon da salatalık üretimi gerçekleştiriliyor” diye konuştu.

Üreticilerin kısıtlı bir alanda gerçekleştirdikleri üretimle önemli bir ek gelir sahibi olduklarını belirten Kooperatif Başkanı Sarıhan, “Kooperatifimizin 85 civarında üyesi bulunuyor. Nisan başından itibaren seralarımızda salatalık ekimine başlıyoruz. Salatalıkta ilk hasat ürünler ise mayıs ayından itibaren tüketicilerin sofralarını süslemeye başlıyor. Salatalıkta iki hasat döneminde yaz boyunca üretim devam ediyor” diye konuştu.

Salatalığın büyük bir bölümünün İstanbullu tüketiciler tarafından bir kısmının ise Yalova’da tüketildiğini belirten Sarıhan, yıllık kazancın ise sezona bağlı olarak iklim ve piyasa şartlarına bağlı olarak değiştiğini söyledi.

Editör: TE Bilişim