Yalova Belediyesi ile DİSK Genel-İş Sendikası arasında işçi haklarının belirlendiği toplu sözleşme görüşmeleri sona erdi. Belediye Meclis Salonunda yapılan imza töreniyle 2 yıl geçerli olacak olan toplu sözleşme imza altına alındı. Yapılan sözleşme neticesinde işçilere ilk yıl için % 15, ikinci yıl için yevmiye ve sosyal haklara uygulanmak üzere enflasyon oranı +4 puan olarak belirlendi. Ayrıca işçilerin almış olduğu sosyal haklar brüt olarak değil net olarak ödenmesi kararlaştırıldı. 
İmza törenine Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Belediye Başkan Yardımcıları Halit Güleç ile Jülide Güner ve DİSK Genel-İş Sendikası Bursa Şube Başkanı Selahattin Atak, İşyeri Temsilci Başkanı Gülşah Gürkal Bektaş ve işçiler katıldı. 
“Teşekkürler Vefa Başkan”
Görüşmelerin başladığı ilk günden itibaren samimi ve karşılıklı diyalog ortamında geçtiğini vurgulayan DİSK Genel-İş Sendikası Bursa Şube Başkanı Selahattin Atak; “16 yıldır sizler adına toplu sözleşme görüşmelerini yürütüyoruz. Bu yönetim ile ilk kez toplu sözleşme görüşmesi yaptık. Şunu açık yüreklilikle söylemeliyim ki sosyal demokrat anlayışını sonuna kadar ortaya koymuş, emekçinin hakkını sonuna kadar teslim etmiştir. 201 işçimizin 2 yıllık haklarını kapsayacak olan sözleşme için ben huzurlarınızda bir kez daha Belediye Başkanımız Vefa Salman’a teşekkür ediyorum” dedi.
“2 Ay Sonra Maaş Ödeyemezler Diyorlardı”
Toplu sözleşme her iki taraf içinde hayırlı olsun diyen Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman; “Seçim zamanı çok sık duyulan bir söylem vardı. Göreve gelirlerse 2 ay sonra maaş ödeyemezler diyorlardı. Çok şükür hiçbir aksaklığa uğramadan bu ay 22. maaşlarımızı ödedik. Çalışanlarımızı mağdur etmedik, onlara mahcup olmadık. Yine göreve geldiğimizde işçilerimizin içeride birikmiş alacakları vardı, bunların tamamını ödedik. Şimdi hak edişler zamanında düzenli olarak işçi arkadaşlarımın hesaplarına yatıyor. Hem kamunun haklarını hem de sizlerin haklarını gözeterek yeni sözleşmeyi imza altına alıyoruz. Bizler sizlerin asla mağdur olmanızı istemedik. Sizlerin de bizim gibi düşünerek halkımıza en iyi hizmeti ulaştırmak için çalışacağınıza inancım tam. Hepimize hayırlı olsun” diye konuştu.
İşçilerden Pankartlı Teşekkür
Konuşmaların ardından toplu sözleşme imzaları atılırken salonda “Emekçilerin hakkını sonuna kadar savunup, kollayan ve toplu sözleşmenin ivedilikle tamamlanmasını sağlayan Belediye Başkanımız Vefa Salman’a teşekkür ederiz. Yalova Belediyesi İşçileri” yazılı pankart açarak memnuniyetlerini dile getirip, teşekkür ettiler. 
    
Editör: TE Bilişim