İşsizlikle mücadele çalışmaları kapsamında, işveren ile iş arayanı buluşturmada önemli görev üstlenen Yalova Çalışma ve İş kurumu İl Müdürlüğü, İşbaşı Eğitim Programlarını işgücünün istihdamında etkin bir şekilde kullanıyor.

İşbaşı eğitim programları hakkında detaylı bilgi veren Yalova İŞKUR İl Müdürü Erhan Dede, İşbaşı Eğitim Programlarının deneyimi ve tecrübesi olmayan iş arayan gençlere, istihdam sağlamayı amaçladığını belirterek katılımcıların tüm giderleri İŞKUR tarafından ödendiğini, programın işverene hiçbir maliyet yüklemediğine dikkat çekti.

Yalova’da faaliyet gösteren işletmeler ile Yalova Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) arasında "İşbaşı Eğitim Programı" çerçevesinde imzalanan protokollerle, bir taraftan işgücünde önemli yeri olan gençler ve öğrenciler çalışarak tecrübe edinirken,  diğer taraftan işverenler istihdam etmeyi planladıkları gençleri iş başında tanıma fırsatı yakaladıklarını belirtti.

Konu hakkında bilgi veren Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Erhan Dede, kurum olarak büyük önem verdikleri aktif işgücü programlarından biri olan İşbaşı Eğitim Programının istihdama büyük katkı sağladığını belirtti. Milli İstihdam Seferberliği 2017 yılının; ilimiz istihdam anlamında çok başarılı sonuçların elde edildiği; bunda ilk defa iş hayatıyla buluşturulan gençler ile birlikte dezavantajlı guruplara ve uzun süreli işsizlere istihdam yaratan işbaşı eğitim programlarının ve teşviklerinin etkisi olduğunun altını çizdi.

2018 yılında da Milli İstihdam Seferberliği 2. Faz kapsamında aynı hızla programa devam etmek istediklerini ve hatta temininde güçlük çektiğimiz, önemsediğimiz imalat başta olmak üzere siber güvenlik, yenilenebilir enerji, kodlama ve yazılım gibi çağımız ve geleceğimizin mesleklerinde istihdam ve staj imkânları sunan işveren ve çalışanlarına teşviklerimizi artırarak devam ettireceğini söyleyen Dede, Yalova’da faaliyette bulunan işverenlere çağrıda bulunarak, işbaşı eğitim programından, 2 ve üzeri eleman çalıştıran tüm işletmelerimizin bu teşvikten yararlanmalarını arzu ettiklerini dile getirdi.

Editör: TE Bilişim