Doğu Marmara Kalkına Ajansı (MARKA) 2016 yılı mali destek programını Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü Toplantı Salonunda gerçekleştirdi. Toplantının açılış konuşmasını yapan YTSO Başkanı Tahsin Becan, "Yalova proje üretmekte ve MARKA desteklerinden faydalanmakta zorlanıyor" dedi. 
MARKA 2016 yılı mali destek programına Yalova Vali Yardımcısı Mehmet Kalyoncu, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu, kaymakamlar, kurum müdürleri ve çok sayıda davetli de katıldı.  Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması sonrasında toplantının açılış konuşmasını yapan Yalova Ticaret ve Sanayi Odası (YTSO) Başkanı Tahsin Becan, " Marka ajansı bünyesinde Kocaeli, Sakarya, Bolu, Düzce ve Yalova illerini kapsıyor. Bu illeri Valileri, ticaret odası başkanları , İl Genel Meclisi Başkanları ve Belediye Başkanları ile birlikte çalışmalar yapıyoruz. Ancak o toplantılara diğer illerden gelen proje sayısı çok daha fazla. Yalova ise proje çıkartmakta çok zorlanıyor. Oysa MARKA bünyesinde çok güzel destekler var. Bu konuda duyarlı olmak lazım. Hep birlikte bu işe el atmamız lazım. Bunun Yalova'nın ve devamında Türkiye'nin kalkınmasına önemli katkısı olur. Şu anda baktığımızda sadece ülkemizin değil Dünya'nın ekonomik durumu ortada. Her zaman söylediğim gibi içerisinde bulunduğumuz 2016 yılı ekonomik açıdan çok zor bir yıl olacak. O nedenle de daha fazla çalışmak zorundayız. Bu çalışmaları yaparken de kalkınma ajansının desteklerini hissetmek bizim için sevindirici bir durumdur" dedi. 
2014-2023 yıllarını kapsayan 10 yıllık MARKA Bölge Planını ise MARKA Uzmanlarından Fatma Avşar sundu. Planın Gelecekte Yer Alın sloganı ile hayata geçirildiğine dikkat çeken Avşar planın amacı ve uygulanması ile ilgili detaylı bilgiler aktardı. 
MARKA 2016 yılı mali destek programı hakkında bilgiyi ise MARKA Yalova Destek Ofisi Koordinatörü Murat Özkan verdi. Özkan 2016 yılında toplamda 10 milyon 500 bin TL'lik bir proje desteği sağlanacağını belirterek, "Mali destek programı 3 ana başlık altında toplandı. Bunlar Makine İmalat Sektörünün Geliştirilmesi Mali Destek Programı, Üretim altyapılarının güçlendirilmesi küçük ölçekli altyapı mali destek programı, Kültür ve Turizm Küçük Ölçekli altyapı mali destek programı. Bu programlarla ilgili olarak internet üzerinden başvuru yapılacak. İnternet üzerinden yapılacak olan başvurular için son tarih 8 Nisan 2016, Proje dosyalarının teslimi ile ilgili son başvuru tarihi ise 15 Nisan 2016 tarihi olarak belirlendi. Her bir mali destek programı için toplam 3 milyon 500 bin TL'lik pay ayrıldı. Makine İmalat Sektörünün Geliştirilmesi Mali Destek Programı için kabul edilen projelere asgari 30 bin azami 400 bin TL destek vereceğiz. Üretim altyapılarının güçlendirilmesi küçük ölçekli altyapı mali destek programı ve  Kültür ve Turizm Küçük Ölçekli altyapı mali destek programı için kabul edilen projelere asgari 75 bin azami 750 bin TL destek vereceğiz" dedi. 
MARKA Mali Destek Programı tanıtım toplantısında bu desteklerden faydalanmak isteyen kurum, kuruluş ve şirketlerin yetkililerinin soruları da cevaplandırıldı. 
Editör: TE Bilişim