Yarın açılacak olan ve 2 Şubat tarihine kadar ziyaretçilere açık olacak olan fuarda; Yalova’nın turizmi Doğu Marmara Kalkınma Ajansı koordinasyonunda Kocaeli, Sakarya, Düzce ve Bolu illeri ile birlikte ortak tema altında tanıtılıyor.

Geçmiş yılların tecrübelerinden de yararlanarak bölge illeri, gerçekleştirilen koordinasyon toplantıları ve bilgilendirmelerin ardından fuara hazırlık sürecini kısa sürede tamamladı. Bölgesel tanıtım; zengin etkinlikler, farklı kurumlarla işbirliği, sektörel destekler ve yatırımcı faaliyetleri, turizm profesyonelleri ile yakın ilişkiler, küresel turizm trendlerine göre şekillenme ve turizmde öncelikli alanların belirlenmesi İl Kültür ve Turizm Müdürlükleri ve MARKA koordinasyonunda gerçekleştiriliyor.

Turizmdeki Yeni Trendler, Doğu Marmara Potansiyeliyle Örtüşüyor

Dünya genelinde son yıllarda turizmin kitle turizminden, bir başka deyişle deniz-kum-güneş turizminden alternatif turizm türlerine yönelik talepte artış göze çarparken, bu turizm türlerinden Kültür Turizmi, Termal ve Termal Turizm ve Doğa Turizmi, bölgede en çok ön plana çıkan turizm türleri arasında dikkat çerkiyor. Ayrıca, Doğu Marmara Bölgesi günübirlik, gastronomi turizmi ve kış turizmine yönelik alt yapısıyla zengin bir turizm potansiyeline sahip bulunuyor.

Turizm Yatırımcıları Yönlendiriliyor, Turizm Girişimcileri Destekleniyor

Kalkınma ajansları kuruluş kanunları gereği bölge kalkınmasında faydalı olacak yatırımların süreçlerinin tek elden takibini illerde kurulmuş olan Yatırım Destek Ofisleri gerçekleştiriyor. Bu ofisler yatırımların hayata geçmesi aşamasında turizm yatırımcılarına tamamen ücretsiz olarak destek oluyor. Kalkınma Ajansları potansiyel girişimcilere verdiği eğitimler ve eğitim sonrasında KOSGEB’in sağladığı desteklerle turizm girişimcilerinin desteklenmesine yönelik olarak da çeşitli faaliyetler düzenliyor. Bu çerçevede MARKA, verilen mali ve teknik desteklerle gerek özel sektör, gerekse de kamu ve sivil toplum kuruluşlarının projelerine, kurulduğu yıldan beri  desteğini sürdürüyor. Fuar boyunca, MARKA tarafından verilen destekler, fuar alanının 8A Numaralı Salonu’nda girişimci ve yatırımcılara sunulacak.
Editör: TE Bilişim