Yalova’da yaz dönemi bitmeden kiralık ev bulmanın çok zorlaştığını belirten Emlak Komisyoncuları Derneği Başkanı Şen; talebe bağlı olarak Yalova’da şu anda kiraların oldukça yüksek olduğunu dile getirdi.

Kiralık ev arayan bazı vatandaşların fiyatları duyunca, burası Tokyo mu New York mu gibi tepkiler gösterdiğini söyleyen dernek başkanı Şen; “Bahçelievler Mahallesi’nde 3 oda salon daireler 750 TL, Hacımehmet Ovası’nda  400-500 TL,  sahil kesiminde 750-900 TL ‘den kiralanabiliyor. Ayrıca yine sahil kesiminde daha çok Arap turistlerin sezonluk kiraladığı eşyalı daireler ise aylık 1000- 1500 Lira aralığında kiralanabiliyor” diyerek kiralık ev fiyatları hakkında bilgi verdi.

Şen; Yalova’da ancak yaz sonunda eylül gibi kiralık ev bulunabildiğini o zaman da üniversite öğrencilerinin gelmesiyle birlikte,  yine sıkıntı yaşandığını ve birçok emlakçının da aynı sorunu dile getirdiğini söyledi.

Şu anda Yalova’da emlakçıların kiralık daire ve ev bulmakta zorluk çektiklerini kaydeden Yalova Emlak Komisyoncuları Derneği Başkanı Adem Şen; Yalova’da artan üniversite öğrenci sayısına paralel olarak yeterli kapasitede öğrenci yurdunun bulunmamasının da bu sıkıntının yaşanmasında etkisi olduğunu kaydetti.

Editör: TE Bilişim