Bursa Teknik Üniversitesi ve Bursa Orman Bölge Müdürlüğü İşbirliği ile Reçine Çalıştayı yapıldı. İki bölüm halinde yapılan çalıştayın birinci bölümü Bursa Teknik Üniversitesi Mimar Sinan Yerleşkesinde katılımcıların bildiri sunuları yapıldı. İkinci bölüm Yalova Orman İşletme Müdürlüğü Armutlu Orman İşletme Şefliği reçine üretim sahasında gerçekleştirildi.
Bursa Teknik Üniversitesi Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Yılmaz tarafından ev sahipliği yapılan çalıştayın birinci bölümünde BTÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir, Balıkesir Orman Bölge Müdürü Metin Kırcı, OGM ODÜH Daire Başkanlığı Şube Müdürü Özgür Balcı, Caran Kimya Teknik Müdürü Duygu Özlem Doğan, Prof Dr. İlhan Deniz, Dr. Mustafa Batur, Orman Mühendisi Hakan Mercan bildiri sundular.
Çalıştayın ikinci bölümünde Mecidiye köyü sınırları içinde yer alan reçine üretim sahasında eğitim tatbikatı gerçekleştirildi. Tatbikata bildiri sunan akademisyenlerin yanı sıra Bursa Orman Bölge Müdür Arif Can, Bölge Müdür Yardımcısı Muhammet Karahan, ilgili Şube Müdürleri, Yalova Orman İşletme Müdürü Murat Bilinmiş, İşletme Müdür yardımcıları, Orman İşletme Şefleri, Teknik elemanlar ve Orman Muhafaza Memurları da sahada hazır bulundular. Bilinmiş yaptığı açıklamada, "Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Orman Genel Müdürlüğü, plastik sanayiden tıp alanına kadar farklı birçok sektörde kullanım alanı olan reçine ve reçine türevi ürünlerinde dışa bağımlılığı bitirip üretimde yerel kaynakların kullanılması için 'Reçine Eylem Planı' hazırlık çalışmalarını başlatmış bulunmaktadır. Yalova’da bugüne kadar toplam 524,0 Da alanda 12 500 ağaçta çalışma yapılmış olup 30 000 kg reçine üretimi gerçekleştirilmiştir. Önümüzdeki dönemde reçine eylem planı ile iç piyasanın ihtiyacı olan reçine hammaddesinin büyük oranda karşılamayı planlıyoruz" dedi. 

 

Editör: TE Bilişim