Tanıtım ve istişare toplantısında; SÜSBİR Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Dündar, SASBÜD Yönetim Kurulu Başkanı Umut Sakarya,  Garden A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Okul, Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Özkan Şenel ve sektörde faaliyet gösteren 30 firma temsilcisi hazır bulundu.

Toplantı AVİVA Garden ortaklarından Duygu Aydoğan’ın açılış konuşmasının ardından AVİVA Garden kurucu ortağı Kahraman Sırmalı’nın Biz Kimiz? Niçin Buradayız? Sorularını kısaca açıkladıktan sonra projeye yönelik sunumuna geçti. Sırmalı; projenin amacının; “Milli bir kalkınma hamlesi olarak görüldüğünü, bu projeyi güçlü bir yapı ile kurgulayarak «Rusya ve Avrupa pazarında» bir ihracat atağı gerçekleştirerek, devamlılığını sağlamak.” olduğunu ifade etti

Sırmalı; Kentimiz ve sektörün sahip olduğu değerlerin kıymetli olmasına rağmen 20 Milyar Dolarlık sektör pazarından ülkemizin aldığı payın küçüklüğüne dikkat çekmiş,  dünya liginde önemli aktörleri arasına girmenin kollektif çalışmalarla mümkün olacağını ifade etmiştir.

Sırmalı; sektör üreticileri için mevcut durum analizi ile güçlü ve zayıf yönlerini, gelecekteki fırsat ve tehditlerin neler olacağı konusunda yapılan değerlendirmeyi paylaştıktan sonra; AVİVA GARDEN’ın sektöre; Teknolojik Alt Yapı, Planlı üretim, hatasız lojistik ağı, ödeme garantili satış yöntemleri, teşviklerden pay alma gibi hizmetler sunacağını işbirliği süreci hakkında bilgileri paylaştırarak soru ve cevaplarla sunumunu sona erdirdi.

Program eski Moskova Ticari Ateşesi şimdi Türkiye'nin Varşova Büyükelçiliği Ticaret Başmüşaviri Atilla Gökhan Kızılarslan’ın sektör temsilcilerine pazarın özelliklerini, ihracat konusunda sektörün ihracata yönelik planlama yapmalarını, bütçe ayırmalarını, fuar gezilerine katılmalarını, standart üretim yapmaları gerektiğini, ihracat yapmak için birlik olup, piyasada güçlü bir şekilde hareket edilmesi gerektiği konusunda açıklamalarda bulundu.

Toplantı; SÜSBİR Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Dündar sektörün genel durumu hakkında bilgilendirmesi ve SASBÜD Yönetim Kurulu Başkanı Umut Sakarya’nın projeye hayata geçmesi konusunda bir yerden başlanılması gerektiğini ifade etmesi ile sona erdi.

Editör: TE Bilişim