Çiçekçilik ve peyzaj sektörlerinde önemli bir konuma sahip olan ve bu sektörde Avrasya’nın en büyük ihtisas fuarı olan Eurasia Plant Fair/Flower Show Istanbul Fuarına, Yalovalı firmaların ilgisi büyüktü. 
Her yıl düzenlenen fuarda katılımcıların çeşitliliğinin artması ve profesyonellerin Flower Show Istanbul Fuarına ilgi göstermesi fuarın öneminin her geçen yıl artmasına sebep oluyor. Durum böyle olurken Yalova'da büyük yatırımlar yaparak dünya pazarında daha fazla yer almaya çalışan üreticilerimizde Avrasya'nın en büyük fuarı olarak görülen Flower Show Istanbul Fuarına geniş bir katılım gerçekleştirdiler. 
Büyük Bahçe Çiçekçilik A.Ş. Flower Show Istanbul'da yer aldı
Düzenlenmeye başladığı günden itibaren Eurasia Plant Fair/Flower Show Istanbul Fuarında yer aldıklarını dile getiren Büyük Bahçe Kurucusu Kazım Kurt, "Biz Büyük Bahçe olarak bu fuara ilk günden itibaren destek veriyoruz. Yalova'daki fuar olsun, şuan İstanbul'da düzenlenen uluslararası fuar olsun ikisine destek verdik, veriyoruz. İstanbul'da düzenlenen bu fuara 7 yıldır aralıksız olarak katılıyoruz. Burada dünyanın her yerinden üreticiler, Türkiye'nin her yerinden üreticiler ve son kullanıcılar buluşuyor ve çok değerli alışverişler gerçekleştiriyoruz. Bu alışverişler hem ticari anlamda hem de bilgi anlamında gerçekleştiriliyor. İş görüşmelerinin yanında, sektörle ilgili eğitimler de bu faaliyet içerisinde yer alıyor. Devam ettirilmesi gereken önemli bir faaliyet olarak görüyorum." şeklinde konuştu. 
Fuarın uluslararası bağlantılar konusunda da önemli bir görev üstlendiğini dile getiren Akgül Çiçekçilik ve Büyük Bahçe A.Ş. İthalat İhracat Sorumlusu Sevin Kurt Bingöl, "Flower Show Istanbul Fuarı, yurt dışında düzenlenen fuarlara göre daha kolektif bir yapıya sahip, her ülkeden katılımcının buluştuğu daha profesyonel bir fuar olarak görüyoruz. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yılda otuza yakın yabancı ülkeden katılımcı fuarda yer alıyorlar fakat bu yıl düzenlenen fuarda ülke çeşitliliğinin arttığını görüyoruz. Geçtiğimiz yıl İtalyan firmalar ağırlıktayken, bu yıl Belçikalı firmaların da katılımı var, gördüğümüz kadarıyla İspanyol firmalar da gelecek sene fuarda ziyaretçi olarak değil de katılımcı olarak yer alacaklarını düşünüyoruz." dedi.
Birikim Süs Bitkileri de Flower Show Istanbul'daydı
Bölgedeki tüm fuarlara gerek katılımcı, gerek ziyaretçi olarak katıldıklarını dile getiren Birikim Süs Bitkileri Firma Yöneticisi Ümit Yalçın, "İstanbul fuarı Avrasya’nın en büyük bitki ve peyzaj fuarı olması, yerli ve yabancı onlarda katılımcıyı ve binlerce sektörde faaliyet gösteren profesyoneli bir araya getirmesi konusunda önemli bir konuma sahip. Flower Show Istanbul fuarında da hem Yalova'mızı hem de firmalarımızı dünya ve Türkiye pazarına en iyi şekilde tanıtmaya çalışıyoruz." diyerek fuarla ilgili düşüncülerini dile getirdi.
Yalova'da sektörün devamlılığı için düşüncelerini de dile getiren Yalçın, "Yalova Garden, Yalova için bir şanstır. Çünkü tarım arazilerimiz sürekli konut ve sanayi baskısı altında sürekli eriyordu. Şuan Yalova Garden'in üzerine kurulduğu alan Yalova'da sektörün bir soluk almasına yardımcı oldu. Ayrıca tarım orman köylümüzün de bu sektörün içine çekilmesi gerekiyor, bunun için gerekli eğitimlerin verilmesinin ve yatırımların yapılmasının gerektiğini düşünüyorum. Bu sayede Yalova'da bu sektörde daha büyük bir pazar ve kaynağın oluşturulabileceğini düşünüyorum. Bu konuda yatırımlar yapıldıkça Yalova Garden bir pazar haline gelecek ve çevre köylerimiz de bu sektöre ürün yapacaklar. 
Garden A.Ş., Yalova için çok doğru bir projeydi ve bu projenin güçlenmesi içinde elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Bu amaçla elimizden gelen tüm fuarlara katılmaya gayret ediyoruz, Garden A.Ş.'yi dünyaya tanıtmaya çalışıyoruz." şeklinde konuştu. 
Doğancı, "İstanbul fuarı ayrı bir öneme sahip"
Yalova'da kendi üreticilerimizin düzenleyeceği bir fuarında destekçisi olacaklarını dile getiren Doğa Çiçekçilik Fidancılık Kurucusu Selami Doğancı, "Üç yıldız katıldığımız Flower Show Istanbul'a her yıl daha profesyonel hazırlanarak katılmaya gayret gösteriyoruz. Hem uluslararası hem de İstanbul'un başlı başına büyük bir pazar olması sebebiyle İstanbul'daki bu fuara ayrı bir önem veriyoruz. Türkiye'nin en büyük inşaat firmalarının merkezleri İstanbul'da, bizim sektörümüzde Türkiye'nin en büyük marketi diyebileceğimiz Ağaç A.Ş. İstanbul'da, Antalyalı bile olsa firmaların genel merkezleri İstanbul'da durum böyle olunca İstanbul'da düzenlenen bu önemli fuar bir adım daha ön plana çıkıyor. Ticaretin merkezinde düzenlenen bu fuarda kendimizi tanıtabiliyor, ulaşmak istediğimiz yerlere ulaşabiliyorsak bu benim olduğum kadar, diğer firmalarımızın da avantajıdır.
Solo Plant'a Flower Show Istanbul'da İlgi Büyüktü
Yalova'daki ilk orkide üreticisi olma özelliğini taşıyan Solo Plant'ta Flower Show Istanbul'da yerini aldı. Fuarla ilgili açıklamalarda bulunan Solo Plant firma yöneticisi Turhan Tuğtekin, "Solo Plant olarak Flower Show Istanbul'a ilk defa katılıyoruz ve burada olmaktan çok memnunuz. Firmamızı bu önemli fuarda ulusal ve uluslararası firmalara tanıtmak istedik. Yalova'da ilk, Türkiye'de de ikinci orkide üreten firmayız. Fakat bizim kapasitemiz şuan çok daha büyük ayrıca kendi doku kültürü laboratuarımızın da olması bizi bir adım daha öne çıkartıyor. Bu yıl itibariyle yurt dışına olan fide bağımlılığımız da bitmiş durumda, kendi fidelerimizi kendimiz üretiyoruz. Tüm ürünlerimizin fideleri bize ait. Klasik orkide çeşitlerinin haricinde uzak doğu modelleri üzerinde de çalışıyoruz. Yeni üretmeye başladığımız kokulu orkide fuarda büyük ilgi gördü. Fakat satışlarına daha başlamadık, sadece şov amaçlı sergiliyoruz." şeklinde konuştu.
Editör: TE Bilişim