2016 yılı için uygulanan 'Doğrudan Faaliyet Desteği' kapsamında sunulan proje önerileri için ön inceleme ile teknik değerlendirme aşamaları tamamlandı. 31 Mayıs 2016 tarihli Yönetim Kurulunca alınan karar gereği Yalova'dan başvuruda bulunan iki proje destekleme almaya hak kazandı. Yalova'dan başvuruda bulunan 'YASKİ Atıksu Arıtma Tesisi Çıkış Sularından Sulama Suyu Kazanmaya Yönelik Etüt-Fizibilite Çalışması Yapılması Projesi' ile Armutlu 
Belediyesi'nin 'Jeotermal Enerjiyi Kullanarak Jeotermal Seracılık Yapılmasına Dair Fizibilite Raporu'nun Hazırlanması'  projeleri Doğrudan Faaliyet Desteği Programı kapsamında desteklemeye hak kazandı.
Doğrudan Faaliyet Desteği ile ilgili olarak Doğu Marmara Kalkınma Ajansı'ndan yapılan açıklamada; "Söz konusu karşılıksız mali desteğin tahsis edilebilmesi için T.C. Doğu Marmara Kalkınma Ajansı ile kurumunuz arasında bir sözleşme düzenlenecektir. Bu duyuru, sözleşme imzalanması için neler yapmanıza dair bir yönlendirici olarak hazırlanmıştır. Tarafınıza, projenizin başarılı bulunduğuna dair resmi yazı  gönderilecektir. Ancak sözleşmeyi imzalamanız için bu yazının elinize ulaşmasını beklemenize gerek yoktur. Yapılan internet duyurusu ve size gönderilen e-postalar bildirim niteliğindedir. Bu yönlendirmede belirtilen dosyaları hazırlar hazırlamaz, Ajansa sözleşme imzalamak üzere başvurabilirsiniz. Her hâlükârda, resmi tebligatın  elinize ulaşmasından sonra (Mali Destek Projeleri (MDP) için on, Doğrudan Faaliyet Desteği (DFD) Projeleri için on beş, Güdümlü Projeler (GPD) için yirmi) gün içerisinde sözleşmeyi imzalamaya gelmezseniz, destekten vazgeçtiğiniz varsayılacaktır"  ifadelerine yer verildi.
Editör: TE Bilişim