Sporium Sosyal Tesislerinde gerçekleşen Sosyal Güvenlik Haftası kutlamalarına  Vali Esengül Civelek, AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu ve Belediye Başkan Vekili Sinan Giray’ın da iştirak ettiği geceye vali yardımcıları, sivil toplum kuruluşlar ve SGK çalışanları da katıldı. En çok SGK primi ödeyen ve istihdam yaratan  on şirkete plaketlerinin verildiği gecede SGK Yalova İl Müdürü Ali Gencer, Yalova Valisi Esengül Civelek ve Yalova Milletvekili Temel Coşkun birer konuşma yaptılar.

Gencer “Bürokrasiyi azaltacağız”

 Sosyal Güvenlik Kurumunu Tanıtan bir sinevizyon gösterisinin de yapıldığı gecede ilk konuşmayı SGK Yalova İl Müdürü Ali Gencer yaptı. Gencer  “Sosyal güvenlik sisteminin etkinliğini artırmak amacıyla bürokrasinin azaltılması işlemlerin hızlandırılması bilgi ve iletişim teknolojilerinin yaygınlaştırılması, e-devlet uygulamalarının geliştirilmesi, hizmet kalitesinin ve verimliliğinin artırılması, hizmet verdiğimiz kesimler arasında toplumsal diyalogun geliştirilmesine yönelik çalışmalara öncelik verilmiştir” dedi. Gencer, amaçlarının kurumu paydaşlarına tanıtmak, Sosyal Güvenlik Reformunu anlatmak, soysal güvenlik kavramını toplumun tüm bireyleri tarafından bilinmesini sağlamak, vatandaşları yeni yasa ile ortaya çıkan hak ve yükümlülükler konusunda bilgilendirmek ve toplumda SGK bilincinin oluşmasını sağlamak istediklerini belirtti. SGK İl Müdürü Ali Gencer, Yalova’da 5 bin 235 faal işyerinin olduğunu bu anlamda 11 bin 775 Yeşil Kartlı ve 55 bin 151 sigortalı bulunduğunu, ayrıca 36 bin 271 kişinin de SGK’dan aylık aldığını aktardı.

 

Civelek “İşverenlerimizle gurur duyuyorum”

Daha sonra plaket takdimi için sahneye davet edilen Vali Esengül Civelek plaket takdimi öncesinde şunları aktardı: “Sosyal güvenliğin önemli konusunda toplumun bilgilendirilmesi, sosyal güvenlikle ilgili toplumsal bilincin yükseltilmesi, Sosyal Güvenlik kurumumuzun çalışmalarının ve yeni yasanın uygulamalarının topluma anlatılması amacıyla kutladığımız Sosyal Güvenlik Haftası’nı ilimizde çok anlamlı ve değişik etkinliklerle kutluyoruz. Bu kutlama etkinlikleri çerçevesinde bu akşam iş adamlarımızın plaket törenindeyiz. Ben zamanında tam ve en yüksek şekilde SGK primlerini ödeyen, istihdam yaratan, ilimiz ve ülkemiz ekonomisine katkı sağlayan varlıklarından gurur duyduğum tüm işverenlerimizi kutluyorum. Vatandaşa sunulan kaliteli, etkin, hızlı, verimli bir o kadarda performansı yüksek hizmetlerinden dolayı Sosyal Güvenlik Kurumu il müdürüm başta olmak üzere değerli çalışma arkadaşlarımı kutluyor tebrik ediyor ve başarılı çalışmalarının devamını diliyorum.”

10 firmaya plaket verildi

Kutlama SGK Yalova İl Müdürlüğü istihdama büyük katkı sağlayan firmalar için düzenlediği plaket takdimiyla ile devam etti.

Törende AKSA Akrilik Kimya Sanayi adına Yönetim Kurulu Üyesi Selda Özacar, İpek Kağıt adına İdari İşler Müdürü Fazıl Başaran, AK-KİM adına İnsan Kaynakları Bölüm Müdürü Sibel Taş plaketlerini Yalova Valisi Esengül Civelek’in elinden aldılar.

Uzmanlar Özel Hastanesi adına Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mustafa Yılmaz, Özdilek Yalova Alışveriş Merkezi adına Serdar Baş, Vodatech Çağrı Merkezi adına Turgut Topçuoğlu, Cemre Mühendislik Gemi İnşaat Sanayi adına Yönetim Kurulu Başkanı Necmeddin Çubuk plaketlerini Yalova Belediye Başkan Vekili Sinan Giray’dan aldılar.

Sefine Tersanecilik adına Genel Koordinatör Süleyman Akın Tuzcuoğlu, Tersan Tersanecilik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi adına Mustafa Macit ve Beşiktaş Tersanesi adına İdari İşler Müdürü Musa Toksöz plaketlerini Milletvekili Temel Coşkun’un elinden aldılar.

 

 

 

Editör: TE Bilişim