YTSO seçimlerinde kırmızı listeden meclise aday olduğunu dile getiren Murat İpek adaylık gerekçesini ise şu sözlerle açıkladı, “12 Nisan 2018 tarihinde gerçekleşecek olan Yalova Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinde ‘Kırmızı Liste’ ile seçimlere katılacağımızı sizlerle paylaşmak isterim. ‘Kırmızı Liste’ de yer alan çok değerli arkadaşlarımla birlikte ‘Tek Yürek’ ve ‘Tek Vücut’ olarak, Yalova’yı ve Yalova’nın ticari hayatını, ekonomisini ve gelişimini daha ileriye taşıyacak şeffaf, bağımsız ve katılımcı yönetim anlayışıyla yönetilecek bir Ticaret ve Sanayi Odası hayaliyle yola çıktık. Bu hayalimizi gerçekleştirmek için var gücüyle çalışan, tüm Kırmızı Liste adaylarına gayretli ve fedakar çalışmalarından ötürü teşekkür eder, Kırmızı Liste’nin Başkan Adayı olarak çıktığım bu yolda başarıya olan inancımın tam olduğunu belirtmek isterim. Yalova Ticaret ve Sanayi Odası’nın 2018 – 2022 döneminde yönetimine aday olurken, hem Yalova’mızı, hem de temsilciliğini gururla taşımayı planladığımız üyelerimizi hak ettikleri noktaya getirecek yeni bir vizyon hedefiyle yola çıktık. Her bir üyemizle yakın iletişimi ve odamızın kurumsal yapısının her zamankinden daha güçlendirilmesini ilk hedef olarak belirledik. Şeffaf, katılımcı ve bağımsız yönetim anlayışını odanın ana eksenine oturtarak, genç ve dinamik ekibimizle büyük bir heyecanla yeni bir dönem başlatmak amacındayız. Yalova’nın ekonomik ve toplumsal hayatının ilerlemesine hizmet edecek her türlü fikre saygılı, tüm üyelerimizin eşit ve en iyi hizmeti aldığı, her üyeye yeni bir vizyon katan bir Ticaret ve Sanayi Odası yaratmak tüm Kırmızı Liste adaylarının en büyük arzusudur. Seçim sürecine katılan tüm diğer listelerdeki aday arkadaşlarımıza da başarılar diler, Yalova’ya yakışan bir seçim süreci yaşanmasını temenni ederim”

Murat İpek kimdir ?
İlk ve orta öğrenimini Yalova’da tamamlayan Murat İpek,  Yalova Lisesi’nden mezun olduktan sonra lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü’nde tamamlamıştır. Yüksek Lisansını Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Anabilim Dalı Yönetim ve Organizasyon bölümünde tamamlayan İpek, mezun olduktan sonra  Miba Mühendislik firmasını kurmuştur. 2002 – 2003 yıllarında arasında Uludağ Üniversitesi Yalova Meslek Yüksek Okulu’nda öğretim üyeliği yapan Murat İpek, bu dönemde eğitim, inşaat ve mühendislik alanlarında çeşitli faaliyetlerde bulunmuştur. Toplu yemek hizmeti sektöründe faaliyet gösteren Yalova Yemek Sanayi şirketinin ortağı ve Tike Restoran’ın sahibidir.

Yalova Ticaret ve Sanayi Odası’nda (YTSO) bir dönem meclis üyeliği yapan İpek,  öncesinde YTSO Genç Girişimcileri Kurulu Yönetim Kurulu Üyeliği yapmıştır.

 Murat İpek, evli ve bir çocuk babasıdır.

Editör: TE Bilişim