SGK Yalova İl Müdürlüğü esnafların yapılandırma fırsatını kaçırmamaları için YESOB toplantı salonunda oda başkanları ile bir araya geldi. Toplantı öncesinde YESOB Başkanı Hüseyin Çetin’in makamına konuk olan SGK Yalova İl Müdürü Mehmet Salih Aydın ile müdür yardımcıları Hasan Demiröz ve Sami Tuşik bir süre görüş alışverişinde bulundular. Ardından toplantı salonunda düzenlenen toplantıya geçildi. Burada söz alan SGK Yalova İl Müdürü Mehmet Salih Aydın yasanın sağladığı avantajları anlattı. Diğer yıllara oranla çok daha kapsamlı bir yapılandırmanın gerçekleştirildiğini hatırlatan Aydın bu fırsatın kaçırılmaması gerektiğine vurgu yaptı. Diğer yandan 31 Temmuz 2018 tarihinde yapılandırma başvurularının sona ereceğini hatırlatan Aydın esnafları bu konuda duyarlı olmaya çağırdı.

Aydın’ın ardından söz alan SGK İl Müdür Yardımcıları Hüseyin Demiröz ve Sami Tuşik ise yapılandırmanın detaylarını anlattılar. Demiröz ve Tuşik, yapılandırmada borçların gecikme zammı ve gecikme cezalarının silindiğini belirttiler. Yapılandırmadaki bir diğer avantajın ise Yİ-ÜFE’nin %90 oranında silindiği olduğuna değinen Demiröz ve Tuşik özellikle SGK-Ziraat Bankası protokolü ile borçlarını kredi kullanarak emekli olmanın yolunu açıldığının da altını çizdiler.

Toplantı sonrasında oda başkanları adına söz alan YESOB Başkanı Hüseyin Çetin, “Bu yapılandırma sizin de belirttiğiniz gibi önemli bir fırsat. Bu fırsatın kaçırılmaması çok önemli. Gerçekleştirilen toplantıda aklımıza takılan soruların cevabını aldık. Bize çok önemli bilgiler veren SGK Yalova İl Müdürü Mehmet Salih Aydın ile müdür yardımcıları Hasan Demiröz ve Sami Tuşik’e çok teşekkür ederiz” dedi.

Editör: TE Bilişim