YASİAD Başkanı Birol Önderoğlu ve Yönetim Kurulu üyelerinin yanı sıra ildeki ajans temsilcileri, günlük ve haftalık yayınların temsilcilerinin katıldığı iftara ilgi yoğundu.

“Basın mensupları hayatlarını zor şartlarda kazanıyor”

İftar yemeği sonrasında kısa bir konuşma yapan YASİAD Başkanı Birol Önderoğlu, “Geçtiğimiz yıl basınımızın güzide mensuplarıyla bir iftar düzenlemiştik. Bu yıl da bir araya geldik. İnşallah bunu her yıl yapmaya devam edeceğiz. Basınımızdan burada işverenler var, işverenlerin yanında çalışan değerli basın mensuplarımız var. Onların da hayatları hiç kolay değil. Belki biz sanayiciler işadamları olarak belki biraz fazla ağlıyoruz ama basınımızın içinde çalışan, oradan geçimini sağlayan arkadaşlarımızın da işleri gerçekten zor. Hayatlarını zor şartlarda kazanıyorlar. Bazen haber yapıyorlar, o haber yapıyorlar birilerinin hoşuna gitmeyebiliyor. Veya bazen haber yapıyorlar, o haber bir acıdan oluşuyor ama meslek gereği o haberi yazmak zorundalar. O yüzden de kendilerine muvaffak birer basın mensubu olurlar. Ülke çapında da gördüğümüz basın mensupları yetişir diyoruz” dedi. Önderoğlu’nun konuşmasının ardından Ufuk Eğitim Kurumları bünyesindeki Yücebilgili İlköğretim Okulu basından sorumlu Müdür Yardımcısı Korkut Kalyoncu kısa bir konuşma yaptı.

Çeliktürk, “Gücümüz TUSKON’dan geliyor”

Yönetim Kurulu’ndaki isimlerden Kadir Çeliktürk ise YASİAD hakkında iftara katılanlara bilgiler verdi. Yalova’yı derinden etkileyen 1999 depreminden sonra kapanan YASİAD’ın 2004’te yeniden kurulduğunu dile getiren YASİAD’dan Kadir Çeliktürk, “2011’de genel kurulla göreve gelen Birol Önderoğlu ve yönetimle ilgili bilgiler verdi. Çeliktürk, “YASİAD 150 üyeden oluşuyor. Her sektörden üyesi var, hizmet sektöründen, imalat sektörüne kadar. Sene sonuna kadar 190 üye olması planlanıyor. Yıl içinde çeşitli organizasyonlar yapılıyor. Daha önce ofis tarzında olan yerimizde çok sağlıklı bir dernekçilik yapılamıyordu. Birol bey yönetimi Yalova’nın vizyonuna, misyonuna, geleceğine uygun bir yapı oluşması adına bu binayı kiraladılar. Burada 60 kişi yemek yiyebiliyor, 80-90 kişi konferans dinleyebiliyor. Yan tarafta 30 kişilik bir eğitim sınıfı var. Yukarıda toplantı salonlarımız var.  Üyelerimiz burasını kendi özel iş görüşmelerinde, toplantılarında, yemek organizasyonlarında kullanabiliyorlar. Faaliyet olarak yurt içi ve yurt dışı olmak üzere iki tip faaliyetimiz var. Yurt dışı faaliyetimiz derneğimiz Türkiye Sanayiciler ve İşadamları Konfederasyonu TUSKON’un çatısı altındadır. Türkiye’de 175, dünyanın değişik 140 ülkesinde de faaliyet gösteren bir konfederasyon. Bir bilgi havuzu var, Nijerya’dan Filipinlere kadar, Avustralya’dan Rusya’ya kadar oluşmuş bu coğrafyada, 140 ülkede aynı bizim bu ölçüde oluşmuş dernekler var. Ve biz gerek buradan gidiş, gerek oradan buraya gelişlerle ilgili sürekli bu derneklerle koordinasyon sağlıyoruz. Yani bizim bir üyemiz Afrika’da bir yatırım yapmak istediğinde çok kısa bir sürede oradan bazı bilgileri alıp üyemize ulaştırabiliyoruz. Ya da bir üyemiz yurt dışına gitmek istediğinde orada havaalanında karşılayıp bütün rehberlik hizmetlerine kadar yardımları sağlanıyor. Bu güç TUSKON’dan geliyor. Her sene Dünya Ticaret Köprüsü adı altında programlar yapıyor. Önümüzdeki dönem Afrika ve Azerbaycan özelinde gezilerimiz, temaslarımız olacak. 

Editör: TE Bilişim