Yalova'da 2014 yılında uygulamaya sokulan "Koyun ve Keçilerde Verimliliği Artırma Projesi" bu yılda devam ediyor. Bu kapsamda Yalovalı yetiştiricilere 30 adet koç dağıtılacağını dile getiren Yalova Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Selim Karahan şu açıklamayı yaptı; 

"Bakanlığımızca yürütülmekte olan  'Koyun ve Keçilerde Verimliliği Artırma Projesi' kapsamına 2014 yılında uygulanmak üzere İllimiz de projeye dahil edilmiştir. Projede kullanılmak üzere Bakanlığımızdan Müdürlüğümüze 23.500 TL ödenek ayrılmıştır. Proje ile yetiştiricilerin elinde bulunan koyun ve keçi sürülerine yüksek vasıflı erkek damızlıkların katılımıyla kan değişiminin sağlanarak işletmelerin mevcut verimliliğinin artırılması amaçlanmaktadır.

Proje çalışmaları il müdürü yardımcısı başkanlığında,  hayvan sağlığı, yetiştiriciliği ve su ürünleri şube müdürü, bir veteriner hekim,  bir zooteknist ziraat mühendisi ve damızlık koyun keçi birliğinden bir temsilciden teşekkül eden komisyon tarafından yürütülmüştür.

Alınacak hayvan bedellerinin %75 i Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce karşılanmış, geriye kalan %25'lik kısım ise katkı payı olarak koçların dağıtılacağı yetiştiriciler tarafından karşılanmıştır. Dağıtılacak koçlar İlimizde yürütülen Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islahı Projesine dahil yetiştiricilerin elit sürülerinden, Kılıç Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi aracılığı ile satın alınmıştır. Koçların seçiminde Kıvırcık ırkının karakterini tam olarak göstermesine, 50-60 kg canlı ağırlığa sahip olmasına ve 9-11 aylık kıvırcık ırkı toklu koçların olmasına dikkat edilmiştir.

Proje kapsamında 'Kıvırcık Koyun Irkının Halk Elinde Islahı Projesi' ne dahil 22 yetiştiricimize 30 adet koç un dağıtımı yapılacaktır"

Editör: TE Bilişim