Yalova Belediyesi Yaş Sebze ve Meyve Hali’ne yılın ilk 6 ayında 16 bin 203 ton sebze ve meyve girişi sağlandı. Ayrıca hal içerisinde bulunan kantarda 2015 yılının Ocak-Haziran aylarında 3.719 aracın tartım işlemi gerçekleştirilerek, sebze halinin bölgeye hitap ettiği açıkça gözlendi. 
Sadece Yalova’ya değil aynı zamanda Karamürsel, Orhangazi, Gemlik, İznik gibi yakın yörelere de hizmet veren Yalova Belediyesi Yaş Sebze ve Meyve Hali, çevre ilçelerin de ihtiyacını karşılayan bölgesel bir hal konumunda. 
İzmit ve Bursa’nın kentimize yakın olan ilçeleri ve kentimize hizmet vermekte olan Yalova Belediyesi Yaş Sebze ve Meyve Hali fiziki anlamda ihtiyaca cevap veremez bir duruma geldi diyen Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman; “Yılın ilk altı ayının verilerini değerlendirdiğimizde sebze halimiz artık yetmediğini ve daha kapsamlı bir sebze haline ihtiyaç duyulduğunu görüyoruz. Kentimizin konumu ve halin fiziki şartlarını göz önünde bulundurduğumuzda kapasite anlamında yeterli olmadığını açıkça söyleyebiliriz. Daha iyi hizmet vermek adına yeni bir hal yerinin tahsisi için çalışmalarımıza başladık ve halle ilgili önümüzdeki en az 50 yılı kapsayacak detaylı bir projeyi hayata geçirmek istiyoruz. Bu süreçte burada işyeri bulunan esnaf arkadaşlarımızla da sık sık bir araya gelerek değerlendirmelerde bulunuyor, yeni yapılacak yerini ihtiyaçlara cevap verecek şekilde tasarlıyoruz” dedi. 
Yılın ilk altı aylık verilerine bakıldığında, 16 bin 203 ton sebze ve meyve girişlerinden yaklaşık 90 Bin TL hal rüsumu elde eden Hal Şefliği, araç tartımlarından yaklaşık 15 Bin TL, 24 işyerinin kirasından ise 14 Bin TL gelir elde etmiş gözüküyor.
Editör: TE Bilişim