Yalova Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü  Hüseyin Çiçek Yıllık İşletme Cetvellerinin verilmesi için son tarihin 30 Nisan 2016 Cumartesi günü olduğunu hatırlattı. 
Sanayi Sicil Belgesi almış firmaların yasal olarak vermeleri gereken  Yıllık İşletme Cetvelleri için son tarih olan 30 Nisan 2016'ya sayılı günler kala bir açıklama yapan Yalova Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü  Hüseyin Çiçek firmaları uyardı. Çiçek yaptığı yazılı açıklamada şu bilgilere yer verdi, " 635 sayılı Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile sanayi işletmelerinin sicilini tutmak, sanayi istatistikleri ve analizlerini üretmek görevi Bakanlığımıza verilmiştir. Bu görevin yürütülmesi ise 6948 sayılı Sanayi Sicil Kanunu ile sağlanmaktadır. Sanayi sicil kayıt ve yıllık işletme cetveli bilgilerinin tutulduğu Sanayi Sicil Bilgi Sistemi, sanayi işletmelerinin faaliyetlerinin güncel olarak izlenebildiği en önemli veri kaynağıdır.  Sayılı Sanayi Sicil Kanunun 5 inci maddesi gereği,  Sanayi Sicil Belgesi almış firmaların, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının, web sayfası (www.sanayi.gov.tr) / E-Hizmetler bölümünde bulunan “Sanayi Sicil Bilgi Sistemi” menüsünü kullanarak, her yılın ilk dört ayında, yani 01 Ocak 2016 - 30 Nisan 2016 tarihleri arasında 2015 yılı faaliyetlerinin yer aldığı Yıllık İşletme Cetvellerini belirtilen elektronik ortamda vermeleri gerekmektedir. Sistem 7 gün 24 saat hizmet vermektedir. Gün içinde yaşanabilecek yoğunluk nedeniyle mesai dışında da yıllık işletme cetveli girişi yapılabilinir.
Yıllık İşletme Cetvelini, Kanunun 5 nci maddesinde belirtildiği üzere, en geç 30 Nisan 2016 saat:24.00'e kadar vermeyen işletmeler hakkında, yine 6948 sayılı Sanayi Sicil Kanunu’nun 9 uncu maddesi gereği, İdari Para Cezası uygulanacaktır. Yalova ilinde faaliyet gösteren sanayi sicil belgesi almış işletmelerimizin cezai yaptırımla karşı karşıya kalmamaları için, Kanun’da öngörülen ve yukarıda belirtilen hususlara riayet ermeleri gerekmektedir" 
Editör: TE Bilişim