Bu yıl 26. kez kutlanacak olan Vergi Haftası bugün Cumhuriyet Meydanında Atatürk Anıtına çelenklerin konulması ile başlayacak etkinliklerle kutlanacak. Vergi Haftası dolayısıyla bir basın açıklaması yapan Yalova Defterdar Vekili Zeynel Yılmaz ise verginin önemine değindi. Yılmaz açıklamasında, "Ülkemizde sağlıklı vergi bilinci oluşturmak, vergi ödemeyi toplumun tüm kesimlerine benimsetmek ve kamuoyunun özellikle de öğrencilerin bilgilendirilmesi amacıyla bu yıl 23 Şubat-1 Mart 2015 tarihleri arasında 26. Vergi Haftası bir takım etkinliklerle kutlanacaktır.

2014 takvim yılı kazançlarının vergilendirilmesine ilişkin gelir vergisi mükelleflerinin beyanname verme dönemi 1 Mart 2015 tarihinde başlayacaktır. 1-25 Mart 2015 tarihleri arasında kira gelirlerine ait gelir vergisi beyannamelerini Vergi Dairesi Müdürlüklerine verebileceklerdir. Beyanname verme süresi içerisinde KİPA alışveriş merkezinde Defterdarlıkça açılan stantta Vergi Dairemiz personeli tarafından mükelleflerimize danışmanlık hizmeti verilecektir. Kira geliri elde etmiş mükelleflerin beyannamelerinin internet ortamında onaylanması sağlanacaktır. Ayrıca vatandaşlarımızın Vergi Dairesi Müdürlüğüne ve Malmüdürlüklerine gelerek beyanname verme imkânı da bulunmaktadır.

Vergi modern toplumların en önemli yapı taşıdır. Toplanan vergiler, vatandaşlarımızın hakkıdır. Gelir İdaremiz vergiyi vatandaşlarımız adına tahsil etmektedir. Vatandaşlarımız adına tahsil edilen vergiler, kamu görevlileri aracılığıyla vatandaşlarımızın refahı, güvenliği, sağlığı, huzuru ve mutluluğu için harcanmaktadır. Kamu idaresinin tek amacı vatandaşların yaşamını kolaylaştırmaktır. Değerli mükelleflerimizin helal kazançlarından ödeyecekleri vergiye ülkemizin ihtiyacı vardır.

Değerli vatandaşlarımız vergi modern toplumların en önemli yapı taşıdır. Bu nedenle vergi vermek bir ödev, bir zorunluluk ama bunların hepsinin ötesinde bir vergi yasalarımıza göre bir vatandaşlık görevidir. Sizleri kendiniz için, aileniz için, ülkeniz için bu vatandaşlık görevini yerine getirmeye çağırıyoruz.

Günümüzde tüm kamu hizmetlerinin hızlı, etkin ve verimli sunulabilmesi için finansmana ihtiyaç duyulmaktadır. Bu finansman kaynağı da sizlerin ödediği vergilerdir. Ekonominin büyümesini, sanayileşmenin artmasını, istihdam sorumunun çözülmesini, sosyal adaletin gerçekleşmesini ve tasarrufu hep birlikte istiyoruz. Bu istediklerimizin gerçekleşmesi ödeyeceğiniz vergilerle mümkündür. Sizleri ülkemiz için kazancınızın vergisini ödemeye kamu adına çağırıyoruz. Sizlere her türlü kolaylığın sağlanacağını taahhüt ediyoruz. Sizinle elele vererek, hep birlikte aydınlık Türkiye’yi gerçekleştirelim.

Modern yollar, limanlar, hava meydanları, çağdaş okul ve hastaneler gibi hedeflerimiz de mükelleflerimizin ödediği vergiler sonucunda gerçekleşecektir. Hedeflerimize ulaşamamamızın nedeni ise kayıt dışı ekonomidir. Kayıt dışılıkla mücadele tek başına yeterli olmamakta bu nedenle mükelleflerimizden kayıt dışı ekonominin yok edilmesi için yardım ve desteklerini bekliyoruz.

Görevimizi; insan haklarına saygılı bir biçimde, hukuka bağlı olarak ve saydamlık, dürüstlük ile kamu yararı ilkesini gözeterek yerine getiriyoruz. Sizlere yardımcı olmak için kapımız sonuna kadar açık olup; siz değerli mükelleflerimizi bekliyoruz. Sizler de böylelikle vergi bilincine sahip, gönüllü vergi uyumuna katkıda bulunan vatandaş olmanın sevincini yaşayın" dedi.

 

Editör: TE Bilişim