Yalova Çiçekçilik OSB'nin büyük ortağı durumundaki Yalova Ticaret ve Sanayi Odası (YTSO) meclis kararı ile %40'lık hissesini devretme kararı aldı. YTSO hissesini SASBÜD'e önerdi.
YTSO Başkanı Tahsin Becan, oda olarak Çiçekçilik OSB'den çekilme kararı aldıklarını ve %40'lık hisselerini de çiçek üreticisi ortaklara satma kararı aldıklarını dile getirdi. Konu hakkında bilgi veren Becan, "Yalova'da yılan hikayesine dönen ve 10-15 senedir devam eden OSB'lerimiz var. OSB'ye ayrılan arazinin her birinin çok sayıda sahibinin olması bu sürecin uzamasının altında yatan en büyük neden. Her biri ile tek tek anlaşılarak tapu devri yapılıyor. Ancak fiyatlarda yaşanan değişkenlik arsa sahiplerini bu süreci mahkemeye taşımaya itiyor. Dolayısıyla da OSB'lerin kurulum çalışması uzuyor. Bunlardan birisi olan Çiçekçilik OSB'de çalışmalar %70 oranında tamamlandı.  En erken kurulacak olan OSB durumunda. Bildiğiniz gibi YTSO olarak bizim burada %40'lık bir payımız var. 8 yılda buraya oda olarak 1 milyon TL gibi bir katkı sağlamışız. Ancak bu hissemizi devretmek için oda meclisimizde bir karar aldık. Bunu da ilk OSB üyesi SASBÜD'e önerdik. Bu payımızı odanın bugüne kadar harcadığı 1 milyon TL karşılığında hiç bir kar gözetmeden devredeceğiz" dedi.
"Yalova'ya dışarıdan yatırımcı gelmeli"
YTSO Başkanı Tahsin Becan, Topçular İskelesinin yan tarafından kurulan ve Mart-Nisan gibi devreye girecek olan RO-RO taşıma şirketinin de Yalova açısından büyük bir şans olduğunu söyledi. Becan açıklamasında, "Topçular iskelesinin hemen yan tarafında EKOL grup tarafından kurulan RO-RO taşımacılığı ile ilgili bir firma geldi. Mart yada en geç Nisan ayında açılışlarını yaparak faaliyete başlayacaklar. Burası resmen Yalova'nın yurtdışına açılan sınır kapısı oradan başlayacak. 250 milyon Euro'luk bir yatırım yapmışlar. Son aldıkları gemi 250 TIR'ı içerisine alacak büyüklükte bir gemi. Bu sadece Yalova'ya değil, ilin çevresindeki tüm illere de önemli bir hizmet sağlayacak. İhracat yapan firmaların, ihracat ürünlerini buradan yurtdışına taşıma gibi bir avantajları olacak. Avrupa'ya buradan çıkış yapılacak. Yalova'dan Avrupa'ya ihracat yapan Garden A.Ş açısından da burası büyük bir avantaj sağlayacak. Eskiden mallarını yurtdışına göndermek için İstanbul'a gidiyorlardı. Ama şimdi buradan gönderecekler ve bu da taşıma maliyetlerinin düşmesi anlamına geliyor. Yurtdışında rekabet etme şansları da artmış olacak. Yalova için önemli bir firma. Yalova'ya böyle ciddi yatırımcı gelirse Yalova kalkınır. O nedenle dışarıdan gelen yatırımcının önünü açmak için hep beraber elimizden geleni yapmamız lazım. Zira zaman zaman yaşıyoruz. Yalova'ya dışarıdan bir yatırımcı geldiği zaman bazı kişiler nedense hep köstek olup buraya yatırımcı gelmemesi için elinden geleni yapıyorlar. Buda Yalova'nın kronik hastalığı" sözlerine yer verdi.



Editör: TE Bilişim