YTSO tarafından Yalova Hilton Otel’de muhtarlarında katıldığı bir toplantı düzenlendi. İl merkezi ilçe ve beldelerdeki 93 muhtarın katıldığı toplantıda söz alan YTSO Başkanı Tahsin Becan muhtarlarla birlik içerisinde olmayı sürdüreceklerini dile getirdi. Becan açıklamasında, “Muhtarlık kurumu 1829’dan bugüne kadar var olan, kendisini devam ettiren, vatandaşlarımıza ve devletimize yardımcı olan önemli bir kurumdur. Demokrasi kültürümüzün ilk basamağı 1830 larda yapılan Muhtarlık seçimleri olmuştur, ilk muhtarlık teşkilatının kurulduğu 19 Ekim 1829 tarihinin yıldönümü olan 19 Ekim 2015 tarihinden itibaren bu tarih muhtarlar günü ilan edilmiş ve kutlanmaya başlanmıştır. Bizler bir hafta öncesinde bu etkinliği yaptık ki başka programlarla çakışmasını istemedik.

  Tabi Köylerimize ve mahallelerimize kamu kaynağının aktarılması hususunda birinci derecede sorumluluk bilinciyle 7/24 görevi başında bulunan muhtarlarımızın, hizmetlerinin senede bir gün de olsa hatırlanması, sorunlarının konuşulması ve sorunlarına çözüm üretilmesi yeterli değildir. Muhtarlarımızın sunmuş olduğu hizmetlerin geliştirilebilmesi için kendilerine sürekli destek verilmesi gereklidir.

  Köylerimizde, mahallelerimizde Vatandaş ile Devletimiz arasında bir köprü görevi üstlenen muhtarlarımız ülkemizin dört bir köşesinde çok önemli bir görev üstlenmişlerdir. Bizler Yalova Ticaret ve Sanayi Odası’nda göreve geldiğimizde ilimizin kalkınması için Yalova’da tüm seçilmiş ve atanmışlarla iş birliği içinde olacağımızı belirttik.

  Geçtiğimiz aylarda Ülkemize yönelik olarak yapılan ekonomik saldırıyı hep birlikte daha çok çalışarak aşacağımıza inanıyorum, son dönemlerde döviz kurlarında yaşanan dalgalanma nedeniyle enflasyon rakamları iki hanelere çıktı, bu hem vatandaşlarımızı hem de üreticilerimizi zorlamaktadır,

Bu doğrultuda Hazine ve Maliye Bakanlığımız tarafından hazırlanan enflasyonla mücadele programının tüm bu sıkıntıları gidermek anlamında son derece önemli buluyor ve destekliyoruz. Bizler özel sektör olarak milli bir dayanışma içine girerek elimizi taşın altına koymaya hazırız. Enflasyonla mücadeleyi ne tek başına kamu yapabilir, ne de tek başına özel sektör yapabilir, sorumluluk ve görev hepimizindir.

  Ülke olarak birlik ve beraberliğimize sahip çıkmalıyız, kendi imkânlarımızı ve Türk Özel Sektörünün gücünü daha verimli kullanmalıyız, tasarruf, üretim ve ihracat odaklı olarak ekonomimizi daha sağlam temeller üzerine oturtmalıyız. Başta Yalova olarak tüm ülkemizde tükettiğimizden daha fazlasını üretmeli, ithal ettiğimizden daha fazlasını ihraç etmek için çalışmalıyız.

  Yalova’mızın çok değerli muhtarları sizler ve ülkemizdeki diğer muhtarlar Cumhuriyet tarihimiz boyunca köylerimiz ve mahallelerimizin en önemli temsilcileri oldunuz, vatandaşlarımızın dertlerine, sevinçlerine ortak oldunuz beklentilerini ve ihtiyaçlarını devletimize iletmede etkin rol oynayarak devletle milletimizin bütünleşmesine yardımcı oldunuz, bu anlamda Sayın Cumhurbaşkanımıza da teşekkür etmek istiyorum sizlere hak ettiğiniz değerin verilmesini sağladı.

Şehrimizin her alanda gelişmesine ve kalkınmasına muhtarlarımızın düşüncelerine ve rehberliğine ihtiyacımız vardır, inanıyorum ki her bir muhtarımız geçmişte olduğu gibi bundan sonra da bu bilinçle çalışmalarını sürdürecektir.

  Bu vesileyle, vatandaşlarımız ile devletimiz arasında bir köprü vazifesi görerek, kamu hizmetinin köylerimize ve mahallelerimize hızlı ve etkin bir şekilde ulaştırılmasında mühim bir görev üstlenen Yalovalı muhtarlarımız başta olmak üzere tüm muhtarlarımızın Muhtarlar Günü’nü kutluyor, hayırlı ve başarılı görevler diliyorum.

  Muhtarlar adına konuşma yapan Yalova Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Kandemir; “Öncelikle Sayın Cumhurbaşkanımıza bizlere vermiş olduğu değer için huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyorum. Muhtarlar günü kutlanması Sayın Cumhurbaşkanımızın onayı ile 19 Ekim 2015 yılından itibaren başlandı, bizler köylerimizde mahallelerimizde vatandaş ile devletimiz arasında köprü görevi üstleniyoruz, vatandaşlarımızın taleplerinin üst makamlara iletilmesini sağlıyoruz, mahallemiz de köylerimizde gördüğümüz eksikliklerinin giderilmesi için gerekli mercilere konuları aktarıyoruz.

  Toplantıya gelirken birçok muhtar arkadaşım Yalova Ticaret ve Sanayi Odasına özellikle teşekkür etmemi istedi, sağolsunlar YTSO sadece bugün bizlerle değil, her zaman bizlerle temas halindeler, Ramazan erzak dağıtımı konusunda tüm muhtarlarımıza ulaşarak onlara destek sağlıyorlar, taleplerimizi imkânları ölçülerinde yerine getirmeye gayret gösteriyor, bugün bu etkinliği de yaparak bizleri bir kez daha onurlandırdılar, başta Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin Becan ve Meclis Başkanı Muğlim Bağatar olmak üzere YTSO nun tüm yönetim kurulu ve meclis üyelerine teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim