YTSO ve SMMMO 2014 yılında devreye girecek olan MERSİS ile birlikte e-fatura, e-defter ve e-imza uygulamalarına geçecek. Bundan sonra neredeyse tüm işlemler dijital ortamda gerçekleştirilecek. Bu amaçla YTSO ve SMMMO ortaklaşa bir panel düzenleyerek üyelerine bu sistemi tanıttılar. Konferansa Uyumsof yetkilisi Halil Ceylan konuşmacı olarak katıldı. panel öncesinde söz alan SMMMO Başkanı İslam Doğan, "İşletmelerimiz teknolojiye ayak uydurdukça bunun önemini daha da iyi anlayacak. Bizler teknolojik gelişmelere bağlı bir meslek yürütüyoruz. Bu kapsamda işletmelerde ya teknolojinin gereklerine ayak uyduracaklar ya da çözülecekler. Biz Yeni Türk Ticaret Kanununun gerektirdiği tüm teknolojik dönüşümü odalarımızda gerçekleştiriyoruz. 2014 yılından itibaren MERSİS odalarımızda uygulamaya girmiş olacak" dedi.

YTSO Sicil Müdürü İbrahim Akkanat ise, "Bizler aynı gemideyiz. Sizlerin mükellefleri bizlerin üyeleri. O nedenle bu sisteme birlikte adapte olmak çok önemli" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Uyumsof yetkilisi Halil Ceylan MERSİS hakkında katılımcılara bilgiler verdi. Ceylan soruları da yanıtladı. 
Editör: TE Bilişim