YTSO’nun Akreditasyon belgesini Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu ile TOBB Akreditasyon Kurulu Başkanı ve TOBB Başkan Yardımcısı Halim Mete birlikte takdim etti. Törene Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu katılırken YTSO’yu Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin Becan, Meclis Başkanı Cemil Demiryürek, Genel Sekreter Taner Eriş ile Ticaret Sicil Müdürü ve Akreditasyon Sorumlusu İbrahim Akkanat temsil etti.

TOBB Başkanı M. Rıfat Hisarcıklıoğlu törende yaptığı konuşmada akredite olarak  '5 yıldızlı' unvanı alan oda borsa sayısının 191’e ulaştığını, 41 oda ve borsanın da yolda olduğunu açıkladı. Hisarcıklıoğlu hedeflerinin 365 oda ve borsanın tamamının akreditasyon belgelerini almalarını hedeflediklerini söyledi.

Geçtiğimiz yıl çalışmaları tamamlanan ve denetimleri gerçekleştirilen 10. Dönem 39 oda ve borsa ile akreditasyon sertifikalarını yenileyen 1, 2, 5 ve 7. Dönemden 54 oda ve borsa TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın da katılımıyla düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu törende yaptığı konuşmada, Bakan Işık'a, OSB'lerdeki taban alanı kısıtlamasının kaldırılması ve kamu ihalelerindeki yerli ürüne getirilen avantaj için teşekkür etti.

Hisarcıklıoğlu, bugün kendileri için bir gurur günü olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

"191 oda ve borsamız Türkiye'de 5 yıldızlı oda ve borsa kapsamında, yani akredite oldular. 41'i de hatta girmiş durumda. İnşallah kısa sürede bu 41'ine de bu salonda ödülünü vereceğiz. Gururla övüneceğimiz bir camiamız var. 5 yıldızın manası şudur aslında. Bugün 5 yıldızlı olan oda ve borsalarımız, hizmet kalitesi anlamıyla Londra'daki, Paris'teki, Berlin'deki oda ve borsalar, üyelerine hangi standartta hizmet veriyorsa, bu oda ve borsalarla minimum aynı seviyeye gelen 191 oda ve borsamızın başkanları ve tüm çalışanlarını kutluyorum" dedi.

TOBB Başkanı olduğunda sadece 5 oda ve borsanın profesyonel çalışanlarının İngilizce okuyup yazabildiğini anlatan Hisarcıklıoğlu, bugün itibarıyla ise 355 oda ve borsanın çalışanlarının İngilizce okuyup yazabilir hale geldiğini ifade etti. Geçen zaman içinde oda ve borsalarda bunun gibi birçok dönüşümü gerçekleştirdiklerini dile getiren Hisarcıklıoğlu, "Önümüzdeki süreç çok önemli. Çünkü artık markalaşan ülkeler değil, iller, ilçeler var. Bu noktada, hizmet kalitesini artırmak için üyelerimizin, firmalarımızın taleplerini toplamamız lazım. Bizden daha fazla ne hizmet bekliyorlar, bunu değerlendirmemiz lazım" diye konuştu.

YTSO Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin Becan “Hizmet kalitemizi her geçen gün daha da arttırarak Akreditasyon belgesini bir kez daha almaya hak kazandık. Bundan sonraki süreçte de çalışmalarımızda hız kesmeden yolumuza devam edeceğiz” dedi.

Editör: TE Bilişim