YTSO oda seçimleri için gün saymaya başladı. Daha önceden bir kez ertelenen seçimler için 12 Nisan 2018 Perşembe günü için tarih verilmişti. YTSO Başkanı Tahsin Becan takvime uygun olarak belirtilen tarihte Yalova Lisesi Spor Salonunda seçimi gerçekleştireceklerini dile getirdi. 13 Grupta 4 bin üyenin sandık başına gitmesini beklediklerini vurgulayan Becan, “Oda seçimlerini 12 Nisan 2017 Perşembe Günü yapacağız. Gruplar çalışmalara başladı. Bizim seçim sistemine göre öncelikle herkes önce gruplarında çalışıyor. 13 grupta toplamda 4 bin üye oy kullanacak. Gruplardan 33 meclis üyesi çıkacak. Gruplarından çıkanlar ardından başkan ve yönetim kurulunu belirliyorlar. Ben grubumdan çıkarsam başkanlık için yeniden aday olduğumu deklare etmiştim. Bu kararlılığım sürüyor. Şu ana kadar başkaca aday açıklaması duymadım. Ama ilerleyen günlerde bu konu daha da netleşir” dedi.
Becan seçimin 1 hafta sonrasında gruplarından çıkan meclis üyelerinin ise yapacağı 2. Bir seçimle yönetimi belirleyeceğini hatırlattı.

“Yeni hizmet binası gururumuzdur”

YTSO başkanlığı döneminde yeni hizmet binasını üyelere kazandırmanın haklı onur ve gururunu yaşadıklarına da dikkat çeken Becan, “Biz görev süremiz içerisinde önemli çalışmalar gerçekleştirdik. YTSO’nun kurulduğu günden beri hayalini kurduğu hizmet binasının da bizim dönemimizde hayata geçirilmesinde büyük bir onur ve gurur duyuyorum. Elbette ki buralar hizmet makamlarıdır. Bizde göreve geldiğimiz günden beri bu mantıktan hiç şaşmadan elimizden gelen gayreti ortaya koyduk. Elbette daha yapılacak çok şey var. Bunları yapmak adına aday oluyoruz. Meclis üyelerimiz teveccüh gösterir ve bizi bir dönem daha başkanlığa seçerseler, kaldığımız yerden hizmetlerimize devam edeceğiz" diye konuştu

Listeler askıya çıktı

Öte yandan YTSO’dan yapılan açıklamada ise seçimde oy kullanacak olan üyelerin adlarının yer aldığı listelerin askıya çıktığı duyuruldu. Yapılan açıklamada ise şu bilgilere yer verildi, “5174 Sayılı Kanun ve Yönetmelikler uyarınca yapılacak YTSO organ seçimleri hakkında aşağıda yazılı bilgiler ilgililerin dikkatine sunulur.

YTSO Meslek Komitesi asil ve yedek üyeleri ile Meclis asil ve yedek üyeliği seçimleri 12 Nisan 2018 Perşembe günü Fatih Caddesi Spor Sokak No 20 adresindeki Yalova Anadolu Lisesi Selçuk Ergin Kapalı Spor Salonunda saat 09.00-17.00 arasında yapılacaktır.

Seçmen listeleri Fatih Caddesi Dere Sokak No: 14 adresinde bulunan Yalova Ticaret ve Sanayi Odası’nda 28-29-30 Mart 2018 tarihlerinde ilanen duyurulacaktır. İlan edilecek listelerde vergi numaraları kapalı olanlar, askıda bulunanlar, seçim tarihi itibariyle 2 yıldan az kaydı bulunanlar ve tasfiye halinde olan firmalar yer almayacaktır.

İlgililer listelere itirazlarını listelerin asılı kalacağı 28 Mart 2018 Çarşamba gününden itibaren 30 Mart 2018 Cuma günü saat 17.00 a kadar Odamıza veya Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı’na yapacaklardır.

İlanın son günü olan 30 Mart 2018 Cuma günü mesai saati bitimine kadar Odamıza aidat borçlarını ödeyerek askıdan inen firmalar seçim listelerine ilave edilecektir.

Kesinleşen listeler 2 Nisan 2018 Pazartesi gününden itibaren web sitemizde ( www.ytso.org.tr ) ilan edilecek olup, üyelerimizin ilan süresindeki listeleri ve kesinleşen listeleri dikkate almaları son derece önemlidir.

Oy verme işlemi gizli oyla açık tasnif esaslarına göre yapılır.5174 sayılı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Odalar ve Borsalar Kanunu’nun 10 uncu maddesi gereği seçmen listelerinde adı yazılı olmayan üye oy kullanamaz. Tüzel kişi temsilcisi gerçek kişilerin temsil ve ilzam yetkisine sahip olduklarına dair Ticaret Sicil Müdürlüğünce onaylanmış yetki belgesini, oy kullanma sırasında sandık kuruluna ibraz etmesi zorunludur, Şahıs firmalarında firma sahibi kişi resmi makamlarca verilmiş olan kimlik belgesini sandık kuruluna ibraz etmek zorundadır, vekaleten oy kullandırılmamaktadır”

Editör: TE Bilişim