Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu’nun 27 Haziran 2012 tarih ve 175 sayılı toplantısında almış olduğu karar doğrultusunda Akdeniz Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği’ne (ASCAME) tam üye olunması yönündeki çalışmaları tamamlandı.

ASCAME tarafından, “ASCAME Yönetim Kurulu’nun 21 Eylül 2012 tarihinde Barcelona’da gerçekleştirdiği toplantıda YTSO’nun Türkiye’deki 17. üye oda olması onaylandı” yazısı Yalova Ticaret ve Sanayi Odasına iletildi.

ASCAME Hakkında …

Akdeniz Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği (ASCAME) Akdeniz Bölgesi’nde yer alan devletlerin birbirleriyle ekonomik ve ticari ilişkilerini arttırmak amacıyla 01 Kasım 1982’de Barselona Ticaret Odası’nın girişiminde farklı Akdeniz ülkelerindeki Ticaret/ Sanayi Odaları işbirliğinde kuruldu. Kuruluşundan günümüze dek geçen 30 yıllık zaman zarfında ASCAME, 23 Akdeniz ülkesinden 213 üyesiyle bölgede anahtar bir rol üstlendi.

Akdeniz ülkeleri tarihin başlangıcından bu yana kültür merkezleri olarak addedilmiş, ticarete ve ekonomik ilişkilere yüzyıllar boyunca hizmet etti. ASCAME’nin başlıca kuruluş misyonu, Güney ve Kuzey Akdeniz işbirliği ve entegrasyonu stratejik vizyonunu yansıtarak, Akdeniz bölgesindeki ülkeler arasında ekonomik işbirliğini ve refahı arttırmak. ASCAME üyesi olan Ticaret Odalarına destek ve danışmanlık yapmakta olup, Odalar arasındaki iletişimi teşvik ederek Odaların faaliyet ve girişimlerini üye Odalar arasında personel değişim programları, eğitim programları, forum, konferans ve fuarlar aracılığıyla tanıtmaktadır.

Editör: TE Bilişim