Yalova Ziraat Odası Başkanı Şaban Beşli, bu yıl Yalovalı çiftçiye 250 bin Yalova Pembesi domatesi, 100 bin de Hacımehmet kıl biberi fidesi dağıtacaklarını duyurdu.

Fidelerin bulunduğu serada gazetecilere açıklamada bulunan Başkan Beşli, “Ziraat Odası olarak ekonomik şartlarımız kısıtlı olsa da fide dağıtımını geleneksel hale getirdik. 7 seneden beri üretmiş olduğumuz Yalova Pembesi domatesi ve Hacımehmet kıl biberi fidelerini yine çiftçilerimize ücretsiz olarak dağıtacağız. Toplamda 350 bin fideyi çiftçilerimize vereceğiz. Amacımız özümüze dönmek, herkesin doya doya yerli tohumdan elde edilen ürünleri yemesini sağlamak. Hibrit tohuma, dışarıya verdiğimiz paralara yazık. Odaya maliyeti oluyor ama biz bunu görev bildik. Talep de oldukça fazla” dedi.

Fidelerin 20 Mayıs’ta isteyen çiftçilere ücretsiz olarak dağıtılacağını söyleyen Beşli, “7 yılda yaklaşık 5 milyon yerli fide dağıttık. Domates ve kıl biberi artık yaygınlaştı. Bu yıl patlıcan fidesi de dağıtacaktık ancak onda biraz sıkıntı yaşadık. Önümüzdeki sene ise yerli tohum olan salatalık ve karpuz fidesi dağıtmayı planlıyoruz. Herkesin sağılıklı sebze yemesi için bu çalışmayı yapıyoruz. 100 bin kıl biberi, 250 bin de pembe domatesi fidelerinin dağıtımını 20 Mayıs’tan itibaren yapmaya başlayacağız” diye konuştu.

Beştaş, fidelerin üretimi aşamasında kimyasal kullanılmadığını, zirai ilaç ve gübre yerine hayvan gübresi ve göztaşı-kireç gibi doğal malzemeler kullanıldığını da sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim