Yalova Ziraat Odası Başkanı Şaban Beşli bu yıl Pembe Domates, kıl ve dolmalık biber ile karpuzdan oluşacak toplam 500 bin adet fideyi vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtacaklarını söyledi. 
Odada bir basın toplantısı gerçekleştiren Yalova Ziraat Odası Başkanı Şaban Beşli bu yıl organik ve yerli ürünler olan pembe domates, kırmızı domates, Osmanlı domatesi, kıl biber ve dolmalık biber fidelerini dağıtacaklarını söyledi. 500 bin fide dağıtacaklarını dile getiren Beşli, “Mayısın ilk haftası İskele Meydanı’nda halka ve çiftçilerimize fideleri dağıtacağız. Dağıtım öncesinde de bunun tanıtımını yapacağız. Bu yıl dağıtılacak fide sayısını artırdık. Her yıl fide dağıtımı yapıyoruz. Bu artık bizim değişmezimiz oldu” dedi.
Odanın kendi imkânlarıyla bu fide dağıtımını yaptığını kaydeden Beşli, şöyle konuştu:
“500 bin fide çok iyi rakam. Tohumlarımızı fideciye verdik. Odamız kendi imkanlarıyla, kimseden destek almadan bu işi gerçekleştirecek. Çevre illerden de talepler var.”
Yerli tohumun önemine değinen Beşli, “Yerli tohum çok önemli.Yerli tohumumuza sahip çıkmamız gerekiyor. Yerli tohuma sahip çıkmak geleceğe sahip çıkmaktır” ifadesini kullandı.
Editör: TE Bilişim