Mimarların Çiftlikköy Belediyesi İmar İşleri Müdürlüğü’nün uygulamalarıyla ilgili bilgilendirildiği toplantıda konuşan Bilgin, çatı piyesleri, asansör mesafeleri, otoparklar, balkon ve teras çıkmaları gibi teknik konularda yapılan ve yapılacak uygulamalarla ilgili olarak yönetmeliklerin ve yasaların belirleyici olduğunu kaydetti.

Bilgin, “Geldiğimiz günden beri bazı çalışmalar yaparak eksikliklerimizi tespit ettik. İmar uygulamalarında ana tema üzerinden gitmemiz lazım. Böylece detayları da gözden kaçırmamış olacağız. O nedenle böyle toplantılar yapmak durumundayız. Ruhsat başvurularını 5 gün içinde sonuçlandırmayı hedefliyoruz. Gelecekte bunu 1 güne indirmek istiyoruz. 1 Ekim tarihinden itibaren ruhsatlandırmada 5 gün standardına geçiyoruz” diye konuştu.

“Yönetmelik Şartlarına Herkes Uymak Durumunda”

Mimarların teknik konularla ilgili çeşitli sorularını cevaplandıran Bilgin, katlardaki engelli rampalarının yönetmelik gereği olduğunu belirterek, “Sizlerden oluşan bir ekiple oturup konuşacağız ve ortak çözüm noktalarını yasal çerçeveler içinde hayata geçireceğiz. Hep beraber bir çözüm bulalım ve meclis kararı ile bunu sabitleyerek uygulamaya geçelim istiyorum. Balkon ve teraslarla ilgili sorular var, bunların tanımı ve açılımı yönetmelikte bellidir. Çıkma mesafeleri vsherşey bellidir. Bu konularda yasada net olmayan konular varsa inceleyelim, ortak bir şekilde çözelim. Normal şartlarda kanun ruhsat süresine 30 gün diyor, ancak bu hem sizlere hem de inşaatçılara bağlı. Bunu 5 günde çözmek istiyoruz. Ayrıca getirilen projelerde adres bilgi sistemi verilerinin olması lazım.Ada, parsel gibi bilgilerin projelerde belirtilmesi bizim de süreden kazanmamıza olanak tanır” diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim