Dernek yönetim kurulu ve üyelerinin hazır bulunduğu toplantıda, emlak komisyoncuları yönetime sorunlarını iletme fırsatı bulurken, en çok şikayet edilen konulardan birisi de kayıt dışı emlakçılarla mücadelenin daha etkin biçimde yapılması oldu.

Sektör temsilcilerinin bir araya geldiği toplantının olumlu geçtiğini belirten Emlak Komisyoncuları Derneği Başkanı Hayrettin Yılmaz, “Yönetim ve üyelerimizin bir araya geldiği ve sorunların bundan sonra yapılacak çalışmaların ele alındığı toplantımız oldukça verimli geçti. Tapu Müdürlüğü’nün son uygulamaları hakkında emlakçılarımızı bilgilendirdik. Emlakçı arkadaşlarımız da sorunlarını bize aktardılar. Biz de dernek yönetimi olarak elimizden geleni yapacağımızı kendilerine ilettik” diye konuştu.

Bundan sonraki ilk hedeflerinin yeni bir dernek binası oluşturarak en kısa zamanda açılışını gerçekleştirmek olduğunu belirten Dernek Başkanı Yılmaz, üyelere de seslenerek, derneğe daha fazla sahip çıkmaları ve üye aidatlarını ödeme konusunda titiz davranmalarını istedi.

Yalova Emlak Komisyoncuları Derneği olarak bundan sonraki hedeflerinde en kısa zamanda oda statüsüne geçme hedefinde olduklarını belirten Yılmaz, “Yalova’da 279 kayıtlı emlakçı var, halen kayıtlarımız sürüyor. Aslında biz Yalova’da oda statüsüne geçmek istiyoruz. Bunun için de 500 üye olması gerekiyor. Biz Yalova’da bu sayının tamamlanacağını tahmin ediyoruz. Kayıtlı emlakçı sayısı bu rakama ulaşınca da oda olarak hizmet vermeyi hedefliyoruz. Vergi levhası olan, bu işi bilerek yapan insanların derneğimize kaydını yapmak istiyoruz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim