Yalova’ya yabancı yatırımcı ilgisinin her geçen gün arttığını belirten Yalova Emlak Komisyoncuları Derneği Başkanı Yılmaz, “Yabancıların bir ilden alabileceği konut sayısı yasa ile sınırlandırılmıştır. Bizim yetkililerden aldığımız bilgilere göre, iki bin civarında konutun yabancılara satıldığı Yalova’da yüzde birlik bir pay ancak yabancılara satılabilecek. Ancak yabancı ilgisi her geçen gün artıyor Yalova’ya. Bireysel olarak almanın yanı sıra şirket üzerinden de alımlar yapılabiliyor. Ancak yabancılar tarafından alınan arsalar üzerine bina yapıldığı takdirde burada bir sınırlama söz konusu değil” diye konuştu.

Yalova’da emlak piyasasında son günlerde dolardaki artışa paralel olarak durgunluk yaşandığını belirten Emlak Komisyoncuları Derneği Başkanı Hayrettin Yılmaz, “ Dolardaki son günlerdeki müthiş tırmanış emlak piyasasını da olumsuz olarak etkiledi. Vatandaş ne olacak kaygısı içerisinde  gayrimenkule yatırım yapmaktan kaçınıyor. Bunun yanı sıra bir de önümüzde genel seçim var. Seçimler de dolayısı ile de emlak piyasasındaki durgunluğa yansıyor. Ancak havaların ısınması ile birlikte bir miktar emlak piyasasında yükseliş bekliyoruz” diye konuştu.

Emlak Komisyoncuları Derneği üyelerine de seslenen Dernek Başkanı Yılmaz,”Faaliyetlerimizi gerçekleştirebilmemiz için üyelerimizin aidatlarını düzenli olarak ödemelerini istiyoruz. Zaten bundan sonra emlakçıların  bir çok yerde işlem yapabilmeleri için derneğimizden faaliyet belgesi almaları gerekiyor. Bu durumda da derneğimize üye olan emlakçılar aidatlarını düzenli ödemedikleri takdirde zorluk yaşayabilirler” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim