Gündeme oturttuk yine gidiyoruz.
Biri yorum yapıyor, diğeri yok öyle demek istemedi diyor.
Biri tweet atıyor biri çıkıyor, öyle bir konu görüşülmedi diyor.
Yeter ki ortalık karışsın, millet masa tenisi izler gibi sizleri izlesin...
---
Gezi olaylarında tencere tavacıları bulmak için komşular göreve çağırılmıştı, davalar açıldı.


Şimdi yine komşuları göreve çağırıldı, kızlı erkekli evleri şikayet etsinler diye.


Biz kimseye müdahale etmedik dediyse haklıdır, çevresel baskıyı göreve çağırmak müdahale sayılmaz (!)


O öğrenci evleri zaten öğrencilere yüksek kira, meraklı teyzelerin duvar dinlemesi veya kapı gözetlemesi, kapıcının binaya giren çıkanı kontrol etmesi gibi çevresel etkenlerden ötürü yeterince denetleniyor ülkemizde. Binada gürültü vb şeylerden ötürü rahatsızlık verici bir şey yapıldığında aileler görmezden gelinebilirken öğrenciler görmezden gelinmez, polis aranır, ev sahibine söylenir; öğrencinin zor duruma düşmesi sağlanır merak etmesin bizi yöneten büyüklerimiz. Kontrol mekanizmamız her zaman yerindedir.


Türban gitti, değişmesi gereken bir gündem vardı; öğrencilerin üzerine oynanmalıydı.


Boşu boşuna gençler üzerinden oyun oynamayı bırakılmalı, öncelikli olarak yetkili ve etkili konumda olanlar kendi üzerlerine düşen görevleri yerine getirmeliler.


Türkiye'de gerekli alet olmadığı için bir deneyi tamamlamak amacıyla yurtdışına gitmek zorunda kalan arkadaşım da oldu, senelerce kamu personeli olabilmek için sınava hazırlanan da (puanı düşüktür derseniz 96 ile atandı), mesleğinden bir hayır görmeyip yeni bölüm okumaya başlayanı da, okulu bitirebilmek için sohbet (!) yapılan yurtlarda kalanları da... 


İnsanların hayatına karışmadık diye diye; insanların kaç çocuk yapması gerektiği, doğumu nasıl yapılacağı, neleri okuyup neleri okumayacağı, kimin nasıl giyineceği, kimin nasıl sokağa çıkacağı, erkekli kızlı nelerin yapılamayacağı...


Muhafazakarız bunları kabul etmiyoruz dediğin anda sizin gibi düşünmeyenlerin özgürlükleri kısıtlanmış olmuyor mu?


Koca koca adamların çıkıp gazetelerin manşetlerinde hiç bir yapıcı etkisi olmayan bu beyanatlarla yer almasını ve halkın bu beyanatları hala ciddiye almasını hayranlıkla izliyoruz.




- kralbet giriş - - - - -