İl Genel Meclisi’nde yaşanan son olay bence birkaç yönden çok iyi değerlendirilmelidir. Bana görede konuyu bilenlere görede, İl Genel Meclisi’indeki oylamada oy kullananlar dahi bu oylama sonucunun hiçbir şeyi değiştirmeyeceğini çok iyi biliyorlardı.

AKP İl Genel Meclisi’nde kendinden yaşanan istifa ile kaybettiği çoğunluğu CHP’den yaşanan istifa ile yeniden kazandı. Aylardır 8-7 kaybettiği oylamaların bir anlamda rövanşı olan bu oylama bence başka amaca hizmet edecektir.

Asıl beklenen ve istenen İl Genel Meclisi Başkanlığı’dır. Ona ulaşmak içinde yapılacak seçimdir. Yok Aksa’nın dava açması, yok yasa, yönetmelik hepsi hikayedir.

8 kişi gizli oturum talebinde bulunacak ve 8 kişi itirazı kabul edecek. Biz ya da Yalova kamuoyu İl Genel Meclisi’nde acaba ‘Kimler kabul oyu kullandı?’ diye düşünecek. Gizli oturum talebinde bulunanlar kim ise, oyu verenlerde onlardır. Bunun neresini gizlediniz, peki? Neresi bilinmiyor? İşte İl Genel Meclisi’nin kurumsal olarak bitirilmesi böyle olur.

Yalova Valiliği, müfettiş araştırma raporunu göndererek İl Genel Meclisi’nde Nisan ayında başkanlık seçiminde yapılmasını istiyor. Ama konu Aksa’nın Termik Santrali nedeniyle güme gidiyor. AKP grubu Nisan ayı meclis toplantılarından birkaç gün önce 8 sayısını buluyor. CHP’li Mehmet Erdem daha önceden kızının iş konusu nedeniyle istifa ettiği CHP’den, yine benzer bir nedenle AKP’ye geçmesiyle AKP 8 oluyor. Hemen akabinde de Valilik’ten yazı meclis devam ederken yetiştiriliyor.

Yalova Belediye Meclisi’nde reddedilen konunun İl Genel Meclisi’nde kabul edilmesinin plana işlenmeyeceğini koca koca insanlar bilmiyor mu? Kimbilir belki bu kadar çatırtı kopmasa gizli oturumda bir önergeyle meclis başkanlık seçimi bile gündeme gelebilirdi(!)
Mahkeme kararıyla soyadını ‘ERDEM’ yapan Mehmet Erdem bugün AKP çatısı altında olmasa bugün konuşulanların hiçbiri yaşanmayacaktı.
İşte siyaset ve işte siyasetçilerin uzantısında Yalova’da yönetimlerin geldiği nokta!

Bir ilginçlikte Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal’ın sohbetinde vardı. ‘ Bu konuyu neden Yalova’daki meclislerin gündemine taşıyorsunuz.’ Sorusuna Aksa temsilcileri ‘kamuoyunu ikna etmeye çalışıyoruz’ anlamında bir şeyler söylemişler.

Bakanlık onaylamış, ruhsat alınmış, tesis kurulmuş, çalışmaya başlamış?

Eeeee?

Gel Yalova kamuoyu, seni ikna edelim..(!)