Siyaseten en yoğun, en zor, en sıkıntılı günlerin başlayacağı dönemdeyiz. Sinirlerin gerildiği, tansiyonların yükseldiği son anların başındayız. Adayların ve siyasilerin kazanmaktan başka bir şey düşünmedikleri, daha sonradan ‘canım seçim zamanı olur öyle şeyler’ diyerek geçiştirmeye çalışacakları işlerin ve
sözlerin tavan yapacağı son günlerdeyiz.

Siyasilerin ve adayların ne söylediklerine bizler özellikle bu dönemlerde pek takılmayız. Demeçler gelir yazar geçeriz. Dikkat edilmesi gereken ise Yalova’nın kurumlarının zarar görmemesidir. Gereksiz söylemler sonrasında iletişim ve koordinasyonun kopması sonuçta Yalova’ya zarar verecektir.

11 Mart 2014 Salı günü gazetemizin manşeti ‘Sağlık bilimleri fakültesi için Top YÖK’de’ şeklindeydi. İçinde siyaset yoktu ve Tıp Fakültesi için ilk adım niteliği taşıyan bir başvurudan, başvuru sayısının fazlalığından, kabul ettirebilmenin zorluklarından bahsediyordu haberde.

Yalova Üniversitesinin başvurusundaki avantaj olarakta YÖK’te 2 üyesinin bulunmasından söz ediliyordu.

Vay efendim vay!

Sonrasında işler arapsaçı!

Adaylardan biri çıktı, benim projem ben istedim, teşekkür ederim’ dedi.

Diğeri çıktı, ‘böyle bir şey yok’ dedi.

Dışarıdan dürten, çomaklayanlar da olunca ilk defa bu seçimde siyasete karışmayan fikrini dahi beyan etmeyen Yalova Üniversitesi Rektörü sayın hocamız siyasetin orta yerinde kalakaldı.

Velhasıl sayın hocam ne kiliseye, ne camiye misali ne yapacağını (bilmesine rağmen) sustu kaldı.

Kim ne kazandı şimdi?

Sayın Eruslu bas bas bağırıyor. ‘Termal’de devralınan rehabilitasyon merkezinin 4,5 milyon TL masrafı var, biz sadece 1 milyon TL bulduk’ diye kimse ses vermiyor. Ortada fol yok, yumurta yok, Yalova Üniversitesi siyasetin orta yerinde kalıyor.

Biz daha bir rehabilitasyon merkezinin aktif hale gelmesi için gerekli olan parayı bulamamışız, kavgaya bakın siz.

Vatandaş susuyor deyip, kör-sağır muamelesi görünce de siyasetten de siyasetçiden de kaçar oluyor.

En azından ben sevmiyorum böyle siyaseti.

Şu kalan birkaç günde de Yalova zarar görmesin istiyorum.