Yazdığım yazıyı hatırlatmaya bile gerek görmüyorum. Yalova il olduğunda kurulmuş olan bu gazetede farklı görüşlerde, farklı düşünceler içindeki birçok kişinin düşünce ve demeçleri yayınlandı. Gazetenin kapısından içeri giren herkese hoş geldin denildi. Gün geldi övdük, gün geldi eleştirdik. Kimseyle düşman olmadık. Kavga değil, Yalova'nın bütünleşmesini savunduk. Yalova'ya çivi çakanın elini öptük, Yalova'ya zarar verenin karşısında olduk. Çarşamba (23.01.2013) günü elimize noter kanalıyla gelen bir tekzip metnini cevap hakkını zamanı geldiğinde kullanacağımı belirterek sizlerle paylaşıyorum.
……….

TEKZİP METNİ
Gazetemizin 19.12.2012 tarihli nüshasının 4. sayfasında ve aynı gün ile devam eden tarihlerdeki internet sayfanızda yayınlanan, köşe yazarınız Hayri Tezcan tarafından yazılmış bulunan "KISA KISA " başlıklı haber kasıtlı olarak kamuoyunu yanıltıcı yorumlar içermektedir. Yalova İli İç ve Dış Mekan Süs Bitkileri Üreticileri Birliği (YASBİR) Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının Süs Bitkileri Üreticilerini  temsil eden, Yalova ilindeki tek resmi üretici birliğidir ve 5200 sayılı Tarımsal Üretici Birlikleri Kanunu kapsamında kurulmuştur. Yani gazeteniz köşe yazısında anlatıldığı gibi özel bir teşebbüs değildir ve özel teşebbüslerin konumları ile asla karıştırılmaması gerekir. YASBİR, Bakanlığın Yalova ilindeki tek resmi üretici birliği olduğundan dolayıdır ki; bir özel sektör şirketinin tamamen kendi kazancı için yapacağı yatırımın kamuoyuna lanse edildiği gibi, Yalova projesi veya kamu projesi olup olmadığını hatırlatmak sorumluluğuna sahiptir. Bunu çamur atma veya farklı terimler ile adlandırılması ve algılandırılmaya çalışılması tamamen önyargılı bir yaklaşımdır. Ayrıca Yalova ilinde bir konunun, değerli basın kuruluşlarınca gündeme alınmasının "kapı kapı dolaşmak" olarak ifade edilmesi, tüm diğer saygıdeğer basın kuruluşlarına ve YASBİR'e karşı yapılmış olan bir saygısızlıktır. Zira bir kanun ile kurulmuş olan birliğimizin açıklama yapma hakkını kullanması gayet doğaldır. Birliğimizin açıklama yapma hakkını kullanmasının; farklı yaklaşımlar içerisinde tanımlanması ve 3. kişileri veya kuruluşları, eleştiri sınırlarının ötesinde küçük düşüren, aşağılayan ve iftira niteliği taşıyan ifadelere yer verilmesi kabul edilemez. Söz konusu yazınızda, basın meslek ilkesinin ihlal edildiğini üzülerek görmekteyiz. 
Sonuç itibariyle YASBİR'in gündeme alındığı söz konusu yazınızda; yazarınızın kullandığı ancak tarafımızca dile dahi getirilmekten  hicap duyulan kelimeler ile birliğimiz hakkında bilgi sahibi olunmadan, hakaret ve aşağılama içerisinde olunduğu açıkça görülmektedir. Zira yazı içerisinde yazarın YASBİR hakkında sorduğu sorular da bu durumu teyit eder niteliktedir. Kamuoyunun bilgisine saygı ile sunulur.