Yalova Jandarma Alay Komutanlığı 01 Ağustos 15 Ekim 2017 tarihleri arasında yapılan operasyon ve denetimler sonucunda yakalanan uyuşturucu madde miktarlarını kamuoyu ile paylaştı.
  Yalova'da uyuşturucu madde tacirlerine yönelik çalışmalarını aralıksız sürdüren Yalova Jandarma Alay Komutanlığı ekipleri bu kapsamda yapılan 20 operasyonda toplamda 1 kilo 534 gram uyuşturucu madde ile 1007 adet Ecstacy uyuşturucu hap ele geçirdi. Konuyla ilgili olarak Yalova Jandarma Alay Komutanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada ise, "Uyuşturucu tacirlerine yönelik (20) operasyon düzenlenmiş olup, bu operasyonlarda; (5) Uyuşturucu madde İmal ve Ticareti, (15) Kullanmak için uyuşturucu madde bulundurmak ve kullanmak olayında; (1465) gram Kubar Esrar, (1007) adet Ecstasy uyuşturucu hap, (34) gram Metamfetamin, (35) gram Sentetik Cannabinoid (Bonzai), (94) kök Kenevir Bitkisi, (163) gram Kenevir Bitkisi Tohumu, (3) adet Hasas Terazi, uyuşturucu madde içmek amacıyla hazırlanmış (156) adet sarma kağıdı, (54) adet şeffaf kilitli poşet, (14) adet içme aparatı, (4) adet Ruhsatsız Av Tüfeği, (26) adet Av Tüfeği Fişeği, (1) adet 9 mm tabanca ile (14) adet 9 mm. Tabanca Fişeği ele geçirilmiştir" denildi.
  Operasyonlar kapsamında ayrıca 2 adet Hint Keneviri imal etme amaçlı tasarlanan sera da tespit edildi. Serada hint keneviri yetiştirmeye yönelik kullanılan aparatlara da el konuldu. Olaylara karışan 38 şüpheli hakkında yasal işlem başlatılırken 13 şüpheli tutuklanarak Cezaevine konuldu. 25 şüpheli ise adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

 

 

Editör: TE Bilişim